Derfor må Rene Toft undgå pressen

Landstræneren forklarer, hvorfor den store stregspiller har iført sig selv en mundkurv under hele VM-slutrunden

Rene Toft, der her slider mod Island, har fået lov til at hvile stemmebåndet. Foto: Claus Bonnerup
Rene Toft, der her slider mod Island, har fået lov til at hvile stemmebåndet. Foto: Claus Bonnerup

PARIS (Ekstra Bladet): Normalt er det en del af det at spille på landsholdet, at man også kommunikerer med pressen. Alt andet ville nærmest være utænkeligt. Men den store Kiel-spiller, Rene Toft Hansen, føler sig så mentalt presset, at han har har frabedt sig al pressekontakt før og under VM-slutrunden i Frankrig.  

Og det har han fået lov til af landstræner Gudmundur Gudmundsson, som nu for første gang fortæller om baggrunden for sin beslutning.

På et pressemøde på truppens base i Paris, Pullman Hotel, sagde landstræneren tidligere i dag.

- Rene Toft er en nøglespiller i vores forsvar. Han har kæmpe erfaring. Han er stor og stærk, og han er også dygtig i angrebet. Når jeg kigger tilbage og analyserer vores OL, så var han en af nøglerne til, at vi vandt guldet. Sådan ser jeg det. Han skabte stabilitet i forsvaret. Han er meget vigtig for os.

- Derfor er du parat til at gå langt med hans ønsker?

- Ja, og så må I bare skælde mig ud.

- Men var det enten eller. Var det sådan, at han sagde, at enten tier jeg stille, eller også spiller jeg ikke?

- Nej, det tror jeg ikke.

- Har han været tæt på at stoppe på landsholdet i den her omgang?

- Det må du spørge ham om. Men det kan du jo ikke, siger Gudmundur og bryder ud i et stort grin.

- Det var jo et rigtigt politikersvar.

- Ja, det var klogt. Men vi har før oplevet, at han har taget pauser. Han er ikke en af de yngste, og han er virkelig presset. Det må man have respekt for. Det er meget specielt at en spiller med en korsbåndsskade kommer tilbage efter bare seks måneder. Der lå et enormt arbejde i at komme tilbage så hurtigt.

- Og det var en ny Rene Toft, der kom tilbage. Han var så utrolig godt trænet. Han pressede sig selv enormt, fordi hans vision og hans målsætning var at deltage ved OL. Det investerede han en masse tid og energi i.

- Han er altså presset på ressourcer, men er det kun mentalt, han skal spares, eller skal han også spille mindre?

- Nej, det er ikke tanken. Men fordi han også er presset meget i sin klub, vil han bare gerne hvile så meget som muligt.

- Men kan han spille 60 minutter?

- Ja, men det har han ikke gjort, heller ikke under OL. Vi deler det op mellem de tre stregspillere. René Toft aflastes af Henrik Toft og Jesper Nøddesbo i angrebet og af Henrik Toft og Henrik Møllgaard i forsvaret. Så Rene Toft får sine pauser undervejs, siger Gudmundur Gudmundsson.

Artiklen fortsætter under billedet

Landstræneren kan dirigere med hele sin trup. Foto: Claus Bonnerup
Landstræneren kan dirigere med hele sin trup. Foto: Claus Bonnerup

Han kan i øvrigt glæde sig over, at alle i truppen deltager i træningen. Kun ville han gerne have haft noget mere tid til forberedelserne.

- Man kan ikke sammenligne med forberedelserne til OL. Op til OL havde vi meget mere tid. Det kunne vi selv styre i hele juli måned. Det var mere som en klubtræner. Nu er jeg tilbage i landstrænerjobbet, og her er der begrænset tid til at få det hele til at fungere.

- Vi valgte at give spillerne fri mellem jul og nytår, så de kunne melde sig friske ind i lejren. Det har virket fint. Vi har ikke haft skader eller problemer i optakten, og vi har også spillet fint i de fleste af optaktskampene.

- Men er der noget, som ikke fungerer endnu?

- Jeg stiller høje krav, og jeg har set nogle ting i forsvaret, som vi kunne have gjort bedre. I nogle perioder falder vi ned, og det skal vi ikke. Vi er nødt til at holde et meget højt niveau gennem hele kampen, for vi kommer til at møde gode og aggressive hold.

- Angrebet har fungeret meget fint, måske lige bortset fra den første kamp mod Ungarn. Der spillede vi alt for langsomt. Det blev bedre senere. Men vi har nogle udfordringer.

- Vi har ikke alt for mange tovejsspillere, så vi bliver presset engang i mellem i returløbene. Derfor er det muligt, at Magnus Landin bliver brugt som back i forsvaret, hvis vi har lang udskiftning for Michael Damgaard. Så kan Damgaard dække fløj, siger landstræneren.

Danmark spiller sin første kamp i morgen mod Argentina. Lørdag venter Egypten.  

Se også: Undrer sig over håndboldherrerne: Ærgerligt og forkert

Se også: Veloplagt Landin: Vi kan slå alle

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere