DIF: Forlænget hjælpepakke redder flere danske foreninger

Regeringen har forlænget kompensationsordningen for arrangører. Det gør en stor forskel, men flere lider

Niels Nygaard, bestyrelsesformand i DIF, kæmper stadig for at finde mere hjælp til det danske sportsforeningsliv, som er hårdt ramt af coronakrisen. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Niels Nygaard, bestyrelsesformand i DIF, kæmper stadig for at finde mere hjælp til det danske sportsforeningsliv, som er hårdt ramt af coronakrisen. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringens forlængelse af den økonomiske kompensationsordning til arrangører frem til 31. august er en stor hjælp til de danske sportsforeninger.

Det siger Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Ud over forlængelsen sænkes grænsen for deltagere fra 1000 til 350 med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at flere mindre arrangementer kan få kompensation.

- Helt konkret betyder det, at mange flere af vores foreninger kan få hjælp, når de står til at tabe penge på arrangementer, de har måttet aflyse på grund af corona, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Og vi ved, at mange af dem har penge i klemme, som skaber alvorlige udfordringer for dem. Derfor kan udvidelsen af arrangementsordningen få stor betydning.

Pengene kommer til at hjælpe arrangører inden for både bredde- og elitearrangementer.

Selv om hjælpen falder på et tørt sted og vil redde mange foreninger, så kan coronakrisen stadig få store konsekvenser for mange sportsforeninger.

- Arrangementsordningen dækker kun omkostningstab og hjælper derfor kun i begrænset omfang de foreninger, som har indtægter på for eksempel stævner, siger Niels Nygaard.

- Der er ofte tale om indtægter, der bruges til at drive foreningen resten af året og som er nødvendige, for at idrættens fællesskaber også fremover kan være et stærkt aktiv i vores samfund.

Nygaard slår fast, at man fortsat vil være i dialog med politikerne om, hvordan det hårdt ramte foreningsliv kan klare sig bedst muligt igennem krisen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+