DIF-formand om støtte på 50 millioner: Vi er super glade

Folketinget nåede tirsdag blandt andet frem til at støtte dansk breddeidræt med 50 millioner kroner

Niels Nygaard sætter stor pris på hjælpepakke til breddeidrætten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Niels Nygaard sætter stor pris på hjælpepakke til breddeidrætten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Da et flertal i Folketinget tirsdag nåede frem til en hjælpepakke til kulturinstitutioner, omfattede det også økonomisk hjælp til danske idrætsforeninger og breddeidrætten i coronakrisen.

Helt konkret har Kulturministeriet tirsdag offentliggjort, at regeringen og aftalepartierne yder et ekstraordinært tilskud til lokale idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner.

Det sætter man stor pris på hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der tidligere tirsdag italesatte behovet for hjælp, fordi idrætsforeninger er ramt af, at de ikke kan tjene penge ved at hjælpe ved store arrangementer.

- I første fase kom idrætten med i lønkompensationsordningen og muligheden for at få kompensation ved større arrangementer. Men krisen kradser langt bredere i dansk idræt og også vores breddeklubber er hårdt ramte.

- Derfor er vi super glade for, at politikerne har lyttet til os og nu udvider hjælpen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en meget stor tak til kulturministerens og folketingets partier, siger DIF-formand Niels Nygaard.

Mandag gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det klart, at sommerens festivaler må aflyses, da det er for tidligt at samles i store folkemængder, og det ramte samtidig det danske foreningsliv.

- Mange af idrættens ildsjæle arbejder frivilligt på sommerens festivaler, kræmmermarkeder og stævner for at tjene penge til deres klub. Den mulighed er nu forsvundet, siger Niels Nygaard og fortsætter:

- Og sammen med for eksempel manglende indtægter fra salg i pølseboden til klubkampe, risikoen for udmeldelser og udsigten til vigende sponsorindtægter fra de lokale virksomheder er de lokale idrætsforeninger hårdt pressede.

- Derfor er hjælpen en af de rigtig dejlige nyheder til gavn for vores vigtige idrætsfællesskaber.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+