Djokovic besejrer Federer og vinder sin 10. grand slam

Verdensetteren Novak Djokovic fra Serbien vinder US Open-finalen i tennis over nummer to på verdensranglisten, Roger Federer fra Schweiz, i fire sæt

Novak Djokovic vandt US Open-finalen natten til mandag dansk tid i fire sæt. (Foto: AP)
Novak Djokovic vandt US Open-finalen natten til mandag dansk tid i fire sæt. (Foto: AP)

Den 17-dobbelte grand slam-mester Roger Federer fik ikke endnu et trofæ med hjem fra US Open i tennis.

Schweizeren tabte natten til mandag dansk tid en underholdende finale mod verdensetteren Novak Djokovic i fire sæt. Cifrene lød 6-4, 5-7, 6-4 og 6-4 i serberens favør.

Med sejren rykker Djokovic op på i alt ti grand slam-trofæer i karrieren - tre af dem er hentet i år, hvor han også har vundet Australian Open og Wimbledon. I French Open tabte han finalen.

Kampen blev udsat i flere timer på grund af regn, men da opgøret endelig gik i gang, fik publikum på Arthur Ashe Stadium i New York masser af god tennis for pengene.

For de fleste af de fremmødtes vedkommende var det dog den forkerte vinder, da Federer klart havde flertallet af publikum på sin side.

Se også: US Open-vinderens overraskende melding

Desværre for schweizeren viste den slidstærke Djokovic sig bedst i kampens afgørende momenter, mens Federer omvendt ikke udnyttede de mange muligheder, han løbende fik for at bryde serberens serv.

23 gange havde Federer chancen for at bryde Djokovic. Kun fire gange lykkedes det.

Forklaringen på det er todelt. Dels lavede Federer for mange uprovokerede fejl, når det virkelig gjaldt. Og dels var Djokovic særdeles kølig, når alt ellers tydede på, at schweizeren havde ham i sækken.

Flere gange i kampen var Federer eksempelvis foran 40-0 i point i serberens serv, uden at han formåede at vinde partiet. Heller ikke Federers nye, omstridte snigangreb på modstanderens andenserv var så stor en succes, som det tidligere har været.

Mens Djokovic kan glæde sig over en historisk god grand slam-sæson, må Federer være noget mere bitter.

Hans bedste grand slam-resultat i år er en finaleplads i Wimbledon, hvor han tabte til netop Djokovic, og man skal stadig mere end tre år tilbage for at finde schweizerens seneste sejr i en af de fire store turneringer.

5 kommentarer
Vis kommentarer