Efter overraskende drama: Spanien klar til gruppefinale mod Danmark

De hårdt kæmpende spaniere slog Ungarn 27-25 efter tæt og dramatisk kamp

Ekstra Bladets håndboldeksperter diskuterer Danmarks kamp mod Tjekkiet i aften. TV: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Når Danmark onsdag aften i Varazdin møder Spanien i gruppefinalen, er der tale om modstander, som arbejder meget tæt på forsvaret.

Spanien råder ikke over de store skytter, hvilket tydeligt fremgik af mandagens kamp mod Ungarn. De spanske bagspillere forsøgte ustandseligt at finte sig igennem det ungarske forsvar eller at finde stregen med små putbolde.

Hvor det tidligere var tankvognen Julen Aguinagalde der fik indspillene, er det nu i højere grad den mere bevægelige Adrian Figueras, der suger boldene til sig.

Mod Ungarn var det veteranen Raul Entrerrios, der længe svingede taktstokken i angrebet. Han spiller med stort overblik, men nogen stor skytte er den 36-årige playmaker ikke længere.

I kampen mod Ungarn spillede Spanien meget lange angreb, måske ud fra devisen om, at når vi har bolden, så kan de andre ikke score.

Gennem hele første halvleg havde Spanien nogenlunde styr på tingene. Det, der i sær faldt i øjnene, var Spaniens kontra- og returløb, som er imponerende. Spanierne fik ingen kontramål imod sig, mens de selv scorede en god håndfuld.

Et andet stærkt aktiv hos Spanien er det meget bevægelige og dynamiske forsvar, som gjorde det svært for Ungarn at komme til frie skud.

Spanien er berømte for deres 5:1-forsvar, hvor den fremskudte mand ofte presser modstanderens playmaker helt op mod midten af banen. Den slags forsvar kan løses ved at spille syv mod seks, men det prøvede ungarerne aldrig, og derfor måtte de slide voldsomt for deres mål.

Hver gang Ungarn fik kontakt, rykkede spanierne igen hurtigt fra med et par mål. Ofte på kontra eller fra stregen. Men Spanien formåede ikke, som Danmark gjorde det i lørdags, at slå et afgørende hul.

Hvis Ungarn skulle have point med over i mellemrunden, krævede det et udbytte mod spanierne og bakket op af et talstærkt ungarsk publikum, bed magyarerne sig fast i de spanske haser.

Med et kvarter igen hed den 20-20, men endnu engang rykkede Spanien med et par mål. Og så tog Ungarn fat igen. 10 minutter før slutfløjtet var stillingen 23-22 til Spanien. Med fem minutter igen 24-23 til spanierne, og her ramte ungarerne stolpen. To minutter før tid var Spanien igen foran med to, og denne gang slap de ikke taget, selv om Ungarn nåede op på 26-25. Det bliver en gruppefinale mellem Danmark og Spanien onsdag aften efter spansk sejr på 27-25.

Nikolaj Jacobsen vil have vildskab: - Godt vi fik et rap over nallerne

Danmarks modstander er hele EM's dårligste hold