EM koster landstræneren nattesøvn: En hård udfordring

Landstræneren føler sig hele tiden under pres - men lettelsen er stor i lejren efter sejren over Tyskland

Se Landstræner Nikolaj Jacobsens pressemøde efter sejren over Tyskland her (Video: Lars Poulsen)

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Dagen derpå var der glade smil og mange grin i den danske lejr i Sveti Martin i den kroatiske provins. Bortset fra en times møde med pressen havde spillerne fået fri. Helt fri.  

Landstræner Nikolaj Jacobsen skulle dog se noget video med den kommende modstander, Makedonien, som vi møder onsdag aften.

Danmark har vundet de seneste tre kampe ved EM. Smalle sejr efter nervepirrende opgør. Den slags sætter sig også spor i landstræneren. Efter etmålssejren over Tyskland søndag aften sagde Han:

- Hvis det fortsætter sådan her, at det skal være så tæt, så bliver det min første og sidste slutrunde.

Det blev sagt med et stort smil på læben. Men hvordan føler han egentlig presset?

Det forsøgte vi at få svar på ved pressemødet i formiddags i lejren.

- Jeg lærer hver dag. Det er en hård udfordring med de tætte kampe der er, og vi er under pres hele tiden. Ikke mindst på grund af vores egne forventninger, men også hele håndbold-Danmarks.

- Men jeg er vant til fra klubholdet at have en dag til at forberede og bare en træningssamling til at gøre holdet klar. Den største udfordring er nok at få min søvn, siger han.

Nikolaj Jacobsen er kendt for at bruge nætterne efter kampene til at forberede sig til den næste kamp. Det foregår ved at se video af indtil flere kampe med den kommende modstander. Han får sine medarbejdere til at klippe sekvenser ud, som bliver vist for spillerne ved den næste dags taktikmøde.

- Føler du presset på en anden måde? Nu er der en hel nation, der holder øje med hvad der foregår her ved EM.

- På den måde er presset selvfølgelig større. Som træner har du et ansvar, men jeg synes ikke, at presset i selve kampene er støre end på klubholdet i Tyskland.

- Nu har du selv fulgt dine forgængere som landstrænere, Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson. Er der noget overhovedet, som har overrasket dig i jobbet?

- Jeg er rigtig glad for, at jeg har erfarne folk omkring mig, blandt andet Henrik Kronborg og Claus Hansen (assistenttrænere, Red.). De har klædt mig godt på.

- En udfordring er, at jeg her har spillere, jeg ikke er vant til arbejde med til dagligt. På landsholdet med de få samlinger kan det derfor ikke blive så gennemarbejdet som på et klubhold. Men jeg har rigtig god hjælp i Kronborg og Claus Hansen, siger Nikolaj Jacobsen.

Sådan går Danmark videre - uden at spille!

Tysk verdensstjerne: Danskerne var cool og heldige