1,6 millioner rigere: Astralis tager nyt trofæ

De danske e-stjerner fra Astralis satte søndag en tyk streg under, at de er verdens bedste Counter-Strike-hold med en turneringssejr til ESL Pro League i Dallas

Det danske Astralis-hold blev i denne weekend 1,6 millioner kroner rigere, da de vandt ESL Pro League i Dallas, USA. Foto: PR
Det danske Astralis-hold blev i denne weekend 1,6 millioner kroner rigere, da de vandt ESL Pro League i Dallas, USA. Foto: PR

God, bedre, Astralis.

Der er ingen i verden over esportsstjernerne fra Astralis , og det cementerede de danske drenge søndag i Dallas, da de sent dansk tid vandt turneringen ESL Pro League over amerikanske Team Liquid.

Astralis var på forhånd udnævnt som storfavoritter til at snuppe titlen, og de fuldtidsprofessionelle esportsstjerner skuffede ikke, selvom modstanderholdet ikke lagde sig uden kamp foran det amerikanske hjemmepublikum. Heldigvis er det ikke første gang, de danske verdensettere har befundet sig i en presset finale.

For selvom det spidsede til, gjorde rutinen – og en god portion slid og slæb – nemlig, at danskerne til slut kunne trække sig sejrrigt fra finalen, der bød på Counter-Strike fra allerøverste hylde, med slutresultatet 3-1.

Dermed vinder holdkaptajn Lukas 'Gla1ve' Rossander & Co. deres anden store finale i 2018. Lukrativt, for foruden at kunne kalde sig verdens bedste Counter-Strike-hold, indkasserer Astralis-spillerne også en førstepræmie på 1,6 millioner kroner.

Og holdets nyeste spilller, Emil 'Magisk' Reif, der ikke har haft for vane at vinde turneringer i lang tid, har nu taget to titler med Astralis på tre måneder.

- Det er så sindssygt fedt, at vi kan vinde den her. Vi har tabt ét map i hele turneringen herovre, og selvom Liquid i dag var gode, er vi bare et niveau over i øjeblikket. Det er kæmpestort at vinde ESL Pro League finalen, og jeg kan kun sige, at vi er vildt glade lige nu. Det er anden titel i år, og vi har stadig områder vi skal forbedre, så det kan jo gå hen og blive rigtig godt, sagde Emil 'Magisk' Reif efter sejren.

Finn 'Karrigan' Andersen og FaZe Clan blev endnu engang Astralis' onde ånd i finalen ved Intel Extreme Masters Sydney. Arkivfoto: Adela Sznajder, DreamHack E-Sport Astralis tabte danskerduellen i finalen Down Under

Danskerne trumlede modstanden ned
Astralis startede finalen som torden og lynild og lod aldrig modstanderne fra Team Liquid få et ben til jorden. Danskerne decimerede amerikanerne runde efter runde og var hurtigere tænkende og hurtigere på aftrækkeren.

Det var blitzkrieg, der havde gjort enhver preussiske general misundelig, sådan som Astralis rullede modstanderholdet over og vandt finalens første bane med cifrene 16-1. Faktisk tog det kun de danske verdensstjerner 29 minutter at gøre kort proces på Team Liquid, hvilket er næsten uhørt hurtigt i et spil som Counter-Strike Global Offensive.

Men havde man troet, Astralis dermed kunne sætte autopiloten på og køre finalesejren hjem, tog man fejl. Team Liquid begyndte at bide fra sig på finalens anden bane, og danskerne, der ellers havde set usvigeligt sikre ud, begyndte at vakle en anelse.

En række tætte runder endte nemlig i amerikanernes favør, og det lignede længe, at Team Liquid ville lave comebacket. Heldigvis ville Astralis-kaptajnen Lukas 'Gla1ve' Rossander og Peter 'Dupreeh' Rasmussen det anderledes.

Sidstnævnte gik ofte i døden, men ikke uden at tage to eller tre modstandere med sig, så selvom andet map var en tæt affære, kunne danskerne trække sig sejrrigt fra kamppladsen med cifrene 16-14. 

Finalen, der spilles i den australske storby Sydney, starter klokken syv søndag morgen dansk tid. Foto: Polfoto E-Sport Dansk storhold i finale: - Vi kan slå alle i verden

Astralis fik jordforbindelse kort
Højt at flyve, langt at falde, for bedst som det så ud til, at danskerne var ved at tage himmelflugt og stikke af i finalen, lykkedes det Team Liquid at skyde dem ned på jorden i finalens tredje bane.

De to hold skiftedes ellers længe til at give og tage deres tæsk, men i sidste ende endte danskerne med at få lidt flere knubs end amerikanerne. Team Liquid var desværre skarpere i de vigtigste dueller og kunne pynte på finalens slutresultat med en sejr på tredje bane med cifrene 16-14.

Det var første gang, et modstanderhold overhovedet vandt en bane mod Astralis i hele ESL Pro League-turneringen, hvilket på sin vis må være en lille sejr for Team Liquid. Men det blev også den eneste, de vandt.

For selvom Astralis så menneskelige ud i første halvleg af finalens fjerde bane, skiftede danskerne pludseligt gear igen, og anført af holdets stjerne, Nicolai 'Device' Reedtz,  forsvarede danskerne finalesejren hjem.

Danskerne, hvis motto er 'To The Stars,' har  dermed stået i tre af de sidste tre mulige finaler – og vundet to af dem -  så lige nu er det svært at se, hvem der skal skyde dem ned fra toppen af Counter-Strike-tronen.

21 kommentarer
Vis kommentarer