Annonce:
Annonce:

630 millioner kroner: Spilfænomen lancerer VM med enorm præmie

Jordens mest populære computerspil, Fortnite, får sit eget verdensmesterskab med en præmiepulje på hele 630 millioner kroner. Alle kan stille op til kvalifikationen – inklusiv dig

Hele 630 millioner kroner er i præmiepuljen, når der afholdes VM i spillet Fortnite. Foto: Epic Games
Hele 630 millioner kroner er i præmiepuljen, når der afholdes VM i spillet Fortnite. Foto: Epic Games
Annonce:
Følg E-sport

Hundredvis af fodboldspillere får i øjeblikket deres drøm om at deltage i en VM-slutrunde opfyldt. Men snart får millioner og atter millioner af gamere også muligheden for at udleve drømmen om at spille med ved verdensmesterskaberne i det ultrapopulære skydespil Fortnite.

Forleden løftede folkene bag Fortnite, Epic Games, nemlig sløret for deres planer om at afholde et verdensmesterskab i skydespillet med en præmiepulje på hele $100 millioner – eller cirka 630 millioner kroner. Det er et hidtil uset stort beløb indenfor esport.

Derfor vil der uden tvivl være kamp til stregen og hård konkurrence, når kvalifikationen til slutrunden begynder til efteråret. Ifølge Epic Games kan alle og enhver stille op, men du bør nok gå i træningslokalet nu og påbegynde forberedelserne.

Gamer-babe fik sin drømmefyr med til galla

Annonce:

Fortnite, der er et såkaldt 'Battle Royale'-spil, hvor 100 spillere kæmper mod hinanden om at blive den sidste overlevende, har nemlig sønderskudt sine rivaler og er uden sammenligning jordens mest populære spil lige nu. Så meget, at Fortnite næsten fortjener at blive kaldt et fænomen.

For ifølge Epic Games spiller mere end 125 millioner mennesker verden over Fortnite. Der er altså rigtigt mange om buddet, og derfor kræver det hård træning, hvis man skal være blandt de få, der slipper gennem nåleøjet og ender med at kvalificere sig til verdensmesterskabet – og dermed får chancen for at vinde de mange millioner i førstepræmiepenge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games

Første vinder er fundet
Når et spil er så populært som Fortnite, kunne det kun været et spørgsmål om tid, før folkene bag ville forsøge at gøre spillet til en kompetitiv esport. Det har Epic Games nu gjort med maner ved at annoncere verdensmesterskaberne samt en lang række mindre turneringer i løbet af året, som skal lede op til den endelige slutrunde.

Annonce:

Dermed vil præmiepuljen på de 630 millioner kroner blive spredt over flere turneringer, som finder sted i løbet af det næste år. Den første af slagsen fandt sted denne weekend, da en række kendisser og esportsstjerner dystede om $1 million til turneringen Fortnite Pro AM.

Spilcrash: Alle gamerne besøgte Pornhub i stedet

Stjerner fra NFL, NBA, UFC samt en lang række rappere spillede side om side med professionelle gamere i forsøget på at holde sig i live længst, men vinderen blev – ikke overraskende – internetstjernen Tyler 'Ninja' Blevin.

Sammen med DJ'en Marshmello kunne 'Ninja', der er jordens største Twitch-streamer, løfte trofæet til verdens første, officielle Fortnite-turnering – og tage et vigtigt skridt mod deltagelse ved verdensmesterskaberne.

Pengepræmien på $1 million valgte superstjernen og hans holdkammerat, DJ Marshmello, at donere til velgørenhed.

Hvis du vil se højdepunkter fra den første store Fortnite-turnering, kan du se videoen herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: