Åh nej: Tvivlsomt om Astralis-stjerne kommer til VM

Når Astralis om i midten af januar skal spille VM i Couner-Strike: Global Offensive bliver det måske uden holdets største stjerne, Nicolai ’device’ Reedtz.

Astralis' Nicolai 'device' Reedtzs kommer måske ikke med til VM i januar, fordi han er ramt af sygdom. Foto: Adela Sznajder, DreamHack
Astralis' Nicolai 'device' Reedtzs kommer måske ikke med til VM i januar, fordi han er ramt af sygdom. Foto: Adela Sznajder, DreamHack

Onsdag røg det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold Astralis ud af den 4,7 millioner kroner store turnering ESL Pro League Finals i Odense, og nu ser de dårlige nyheder ud til at fortsætte for de danske esports-stjerner.

For holdets store stjerne, Nicolai ’Device’ Reedtz, har siddet ude siden midten af november med sygdom, bliver måske ikke klar til Eleague Major i USA, der regnes for VM, i midten af januar.

Det fortæller holdets kaptajn Lucas ’Gla1ve’ Rossander i et interview til Unikrn.

- Vi er ikke sikre endnu (på om ’Device’ bliver klar til Majoren, red.). Det går en smule bedre med ham, men det er op og ned. Han kæmper meget med at kunne slappe mest muligt af, så han kan forsøge at blive klar til Majoren, siger Lucas ’Gla1ve’ Rossander til Unikrn.

Det er ikke stadig ukendt, hvad Nicolai ’device’ Reedtz fejler, men i slutningen af november, fortalte han, at han bliver testet for at finde årsagen til sine symptomer.

- Lægerne foretager stadig tests, fordi de er usikre på, hvad der forårsager mine symptomer, men for nu kommer jeg ikke til at spille. Jeg ser bare frem til at få det her løst, så jeg kan vende tilbage hurtigst muligt, sagde Nicolai ’device’ Reedtz i en pressemeddelelse.

Se også: Danske Michaela lever af gaming: Folk skriver en masse stødende ting

Astralis har derfor benyttet sig af afløsere siden midten af november, hvor Nicolai ’device’ Reedtz altså måtte sygemelde sig.

Først var det danske Jacob ’Pimp’ Winneche, så var det svenske Dennis ’dennis’ Edman og senest i Odense norske Ruben ’Rubino’ Villaroel, der også skal spille for Astralis i næste uge, hvor danskerne spiller årets sidste turnering.

Astralis-kaptajnen Lucas ’Gla1ve” Rossander lægger da heller ikke skjul på, at den seneste tid har været hård for holdet og især ham selv, som står for de taktiske og strategiske beslutninger i kampene.

- For mig personligt har det været en meget hård tid på det seneste, fordi det er hårdt, når man hele tiden skal være opmærksom på, hvad din nye spiller gør, og der opstår måske misforståelser, hvis jeg kalder en strategi for hurtigt. Jeg ved normalt, hvad mine holdkammerater gør, og de ved, hvad jeg kalder af strategi. Derfor har det været hårdt for mig personligt også at opretholde mit eget niveau, siger Lucas ’Gla1ve’ Rossander til Unikrn.

Eleague Majoren i Atlanta og Bosten, USA, begynder den 19. januar, og der er hele 6,3 millioner kroner i præmiepuljen. Her er danske North også kvalificeret.

4 kommentarer
Vis kommentarer