Astralis er tilbage: Holdet er et skridt nærmere milliongevinst

De danske esportsstjerner fra Astralis kom et skridt nærmere millionerne, da de søndag satte punktum på en god stime resultater ved at kvalificere sig til en af sommerens store Counter-Strike-turneringer

Sådan så det ud, da Astralis dystede i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Sådan så det ud, da Astralis dystede i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Sidste uge skød de danske drenge fra Counter-Strike Global Offensive-holdet Astralis sig tilbage til en top fem-placering på verdensranglisten, og søndag aften satte Danmarks måske største esportsstjerner en tyk streg under, at de i hvert fald er tilbage blandt skydespillets absolutte elite.

Tyske Mousesports stod nemlig for skud, da Astralis rundede ugen af med en sejr og dermed kvalificerede sig til en af dette års mest prestigefyldte turneringer ECS – Esports Championsship Series - som afvikles i London til juni.

Og det bliver i Wembley Arena - ikke at forveksle med legendariske Wembley Stadion - at det danske storhold tager kampen op med verdenseliten om titlen som verdens bedste Counter-Strike-hold og et endnu ikke offentliggjort millionbeløb.

Sidste års vindere af ECS, Faze Clan, blev hele 1,5 millioner kroner rigere, da de triumferende kunne løfte trofæet, og der er ingen grund til at tro, at præmiepengene skulle blive mindre til dette års udgave af turneringen.

Derfor er det ikke overraskende, at der var lutter smil at spore i Astralis-lejren efter mandagens sejr i kvalifikationen.    

Se også: FCK snuppede Astralis-stjerne: - Det åd ham op

Astralis i suveræn stime
'To The Stars' lyder Astralis' motto, og med den form, som de danske esportsstjerner udviser i øjeblikket, må forventningerne til sommerens turnering også være skyhøje.

Faktisk er kvalifikationsspillet til ECS langt fra afgjort, men danskerne har været så suveræne siden starten på det nye år, at de som de eneste er sikret en billet til turneringen i London allerede nu.

Alle modstandere er blevet skudt sønder og sammen af Astralis-holdet, der har vundet tretten kampe og blot tabt én enkelt i processen. Det er en reel magtdemonstration, som man sjældent ser i nogle sportsgrene, men i Counter-Strike, hvor konkurrencen er ualmindelig hård blandt topholdene, er det et endnu sjældnere syn.

Desto mere imponerende er det, at Astralis ligger på en klar førsteplads med 39 point – og med henholdsvis 12 og 24 point ned til anden- og tredjepladsen fra Fnatic og NiP. 

Formår de danske e-stjerner at holde den form frem mod sommeren, vil de bestemt være at finde blandt favoritterne til at snuppe guldet på Wembley Arena, men forinden ligger holdets første store test lige om hjørnet.

I midten af april spilles Dreamhack Masters i Marseille nemlig, og også her er verdenseliten samlet til en omgang topklasse Counter-Strike. Turneringen vises på DR3, og lykkes det Astralis at skyde sig til tops i det sydfranske, er det svært at se, hvad der så skulle kunne stoppe dem i at gøre det samme i London.

2 kommentarer
Vis kommentarer