Astralis-kaptajn: Pokalerne er en del af vores DNA

Danmarks største e-stjerner er tilbage blandt favoritterne til at tage guldet, når Dreamhack Masters Marseille ruller over skærmen denne uge, og Astralis-kaptajn Lukas 'Gla1ve' Rossander er overbevist om, at holdet har, hvad der skal til, for atter at skyde sig til tops

Lukas Rossander er Astralis-holdets taktiske mastermind. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Lukas Rossander er Astralis-holdets taktiske mastermind. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det er toppen af verdenspoppen i Counter-Strike Global Offensive, der denne uge krydser klinger til turneringen Dreamhack Masters i Marseille. Derfor er de danske e-stjerner fra Astralis naturligvis også at finde i kampen om guldet.

Holdet har efter lang tids skuffende resultater atter taget ladegreb på deres virtuelle rifler og sigter nu igen efter at skyde sig til tops i den sydfranske turnering, for målsætningen er en sejr, fortæller Astralis' kaptajn, Lukas 'Gla1ve' Rossander til Ekstra Bladet.

- I forhold til Marseille går vi jo ind for at vinde turneringen, ligesom vi gør med alle turneringer, men målsætningen er, at være endnu skarpere i de afgørende situationer, udtaler Astralis-kaptajnen forud for turneringen, der starter onsdag.

Men nemt bliver det næppe, for niveauforskellen blandt de allerbedste Counter-Strike-hold i verden er marginal, og Lukas Rossander ser især FaZe, FNATIC og Mousesports som danskernes største konkurrenter til at nappe trofæet, når krudtrøgen har lagt sig i skydespillet.

- Konkurrencen er virkelig hård, og der er mange om buddet. For os handler det om, at blive ved med at præstere og at blive ved med at forbedre de små ting, så vi kan blive et konstant tophold igen. Er man det, skal man også vinde pokaler. Om det er lidt for tidligt, ved jeg ikke, men vi går da efter det, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander.

Danske Finn 'Karrigan' Andersen  mister den svenske stjernespiller 'Olofmeister' som holdkammerat - en erstatning er på plads. Foto: Adela Sznajder/DreamHack E-Sport Ingen aprilsnar: Danskerhold må undvære verdensstjerne

Astralis kan blive stærkere end nogensinde før
Dét, Astralis-kaptajnen hentyder til, er, at det nuværende mandskab ikke har meget erfaring sammen i skydespillet. Tilbage i februar skiftede én af topspillerne, Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, nemlig Astralis ud med de danske rivaler fra North.

Erstatningen, Emil 'Magisk' Reif, har sidenhen kun haft små to måneder til at spille sig ind på Astralis-holdet, men hans evner med en virtuel M4A4-riffel har vist sig at være et perfekt match for holdet.

- Vi er ved at få rollerne på plads, og det begynder faktisk at se rigtig godt ud. Vi er endda en smule foran planen i forhold til det niveau, vi forventede at have på nuværende tidspunkt, men det viser bare, hvor stort potentiale vi har med den nye holdsammensætning, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander om tilkomsten af 'Magisk'.

Så selvom det var noget af en bombe, der sprang under Astralis, da 'Kjaerbye' skiftede til North, så har 'Gla1ve' & Co. genfundet fatningen, og set i bagklogskabens lys kan man måske kalde den ufrivillige udskiftning for held i uheld. Arbejdsbetingelserne for Astralis-kaptajnen er i hvert fald blevet nemmere.

- Der er altid en forskel på spillerne, men på flere måder er det blevet lettere for mig som holdkaptajn at arbejde med sammensætningen af holdet nu. Rollerne er klarere fordelt end tidligere, men nu har vi også talt nok om det skifte. Vi bruger vores krudt på det hold, vi har, og de spillere der er sammen. Og den konstellation, vi har nu, kan blive verdens bedste – og i hvert fald det bedste Astralis-hold, vi har set, siger e-stjernen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det undertippede hold Imperial slog i år topholdene Heroic og North ved Copenhagen Games. Billedet her er fra et tidligere års udgave af Copenhagen Games. Foto: PR E-Sport Underdogs tæver de danske tophold til Copenhagen Games

Astralis præsterer også på den store scene
Det er store ord, som Astralis-stjernen kommer med, men påstanden er bestemt ikke uden belæg. Astralis har med 'Magisk' på holdet massakreret al modstand, de har mødt i onlinekampe, så humøret – og medaljehåbet – er med god grund i top forud for turneringen i Marseille.

- Med 'Magisk' på holdet har vi virkelig fået noget firepower og en klarhed over rollerne, som vi ikke har haft før, og så er der bare virkelig godt humør hele vejen rundt. Det er sindssygt vigtigt, når man bruger så meget tid sammen, så rå skills koblet sammen med evnen til at samarbejde er nøglen. Vi har begge dele på holdet, siger Lukas Rossander, der er holdets taktiske mastermind.

Det helt store spørgsmål, som turneringen i Marseille vil besvare, er bare, om Astralis-stjernerne er i stand til at overføre formen fra onlinekampene til turneringspodiet, hvor presset om at præstere internt og fra publikum er mærkbart større. 'Gla1ve' er dog fortrøstningsfuld på holdets vegne.

- Det er en helt anden verden, at sidde derhjemme alene og så at optræde sammen foran 10-15.000 tilskuere med mediebevågenhed, fan-aktiviteter, hotelværelser og en masse tid sammen, hvor man kan tale taktikker. Det er samme bane, samme spil, men alt andet er vidt forskelligt, og det er ikke alle, der kan håndtere presset på samme måde. Vi er blevet rimeligt rutinerede, og så har vi en af verdens stærkeste esports-organisationer omkring os, og det betyder meget – især når vi spiller de store turneringer, siger Astralis' taktiske leder.

Danske North deltager ved Copenhagen Games i denne uge. Fra venstre mod højre er det: 'Aizy', 'Valde', 'MSL',  'kjaerbye' og 'Mertz'. Foto: North E-Sport FCK's e-stjerner vil skyde sig til tops i København

Turneringssejre ligger i holdets DNA
Det danske esportshold er nemlig så professionelt et foretagende, at de har en sportspsykolog tilknyttet til at hjælpe med at håndtere presset og holde e-stjernerne på dupperne.

Det er nyttigt, for foruden Dreamhack Masters i Marseille, byder foråret og sommeren på en lang række store Counter-Strike-turneringer med Astralis' deltagelse, og hvor der nødigt skulle gå musearm i den, så må spillerne heller ikke blive mentalt trætte undervejs.

Det er der dog intet, der tyder på, at de topmotiverede Astralis-stjerner er ved at blive endnu, og som i andre konkurrenceprægede sportsgrene, vil spillerne gerne være med, hvor der er chance for medalje- og pokalhøst.

- Det kan godt blive for meget med de mange turneringer, men lige nu er alle på holdet så sultne, at vi bare glæder os til at spille næste turnering. Vi vil være blandt verdens bedste, og det kræver virkelig hårdt arbejde, og selve konkurrencen er så tæt, at vi næppe vinder alle turneringer, så er dét at vinde pokaler noget, der ligger i Astralis' DNA, så selvfølgelig skal vi have flere i skabet, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander.