Astralis-stjernerne indgår nyt kæmpe million-sponsorat

Onsdag kunne Danmarks bedste CS:GO-hold annoncere et nyt sponsorat til en værdi af cirka 12 millioner danske kroner med esportsportalen eSports.com

Astralis har landet et nyt million-sponsorat. Foto: Astralis
Astralis har landet et nyt million-sponsorat. Foto: Astralis
Følg E-sport

De danske e-stjerner fra Astralis er på vej tilbage mod den absolutte verdenstop i skydespillet Counter-Strike: Global Offensive, men også udenfor den virtuelle verden har holdet kurs mod stjernerne.

Astralis er nemlig blevet et kæmpe navn indenfor esporten.

Onsdag blev det cementeret, da det danske Counter-Strike-mandskab annoncerede et treårigt sponsorat med nyhedssiden eSports.com til en værdi af et tocifret millionbeløb –  svarende til 12 millioner dansker kroner, hvis man skal tro esportens svar på Dagbladet Børsen, The Esports Observer.

Tættere på 60 mio. kroner: Onde genier fra Danmark smadrer al modstand

Mange penge skiftede altså hænder i midtugen, men eSports.com manglede en partner, der kunne eksponere nyhedssiden og give dem synlighed – og Astralis skinner klart og tydeligt i esportskredse, hvilket også ses på de andre sponsorater, som holdet har indgået i nyere tid.

Blandt de mest nævneværdige er aftaler med bilproducenten Audi og tøjkoncernen Bestseller, nærmere bestemt tøjmærket Jack & Jones. Det er småt med detajler om, hvor meget disse sponsorater indbringer de danske e-stjerner, men aftalen med den danske tøjgigant er også et anseeligt millionbeløb værd. 

Bureauet bag Astralis, RFRSH Entertainment, der har sørget for at forhandle sponsoraterne på plads for de danske e-stjerner, kunne da også konstatere følgende efter at have hevet endnu et sponsorat i hus:

- Gennem de sidste 16 måneder har Astralis vokset sig til et af de største brands indenfor esport, og vi vil fortsætte med at investere og udvikle i nye og unikke tiltag omkring holdet, Jacob Lund, medstifter af RFRSH Entertainment i en pressemeddelse.

Danmarks rigeste e-stjerne mister holdkammerat

Astralis klatrer sig tilbage mod toppen
Som sponsor vil man også gerne have noget for pengene. Heldigvis for eSports.com er det ikke kun på forretningssiden, men også spillemæssigt, at Astralis udvikler sig – selvom der har været bump undervejs.

Da røgen fra nytårskrudtet lagde sig i starten af 2017, sad danskerne ubestridt på tronen som verdens bedste Counter-Strike Global Offensive-hold. Sidenhen har svingende resultater betydet, at holdet er dalet til en ottendeplads på verdensranglisten. Pilen peger dog op ad igen, og snart kan Astralis forhåbentligt rage tronen til sig på ny.

For nok mistede Danmarks bedste Counter-strike-mandskab spilleren Markus 'kjaerbye' Kjærbye til rivalerne fra North i starten af februar, men erstatningen, Emil 'Magisk' Reif, har vist gode takter og pløkket massevis af modstandere for Astralis siden da.

Verdenskendt rapper smadrer seerrekord fra computeren

I holdets første turnering med den nye magiske mand på holdet, Intel Extreme Masters i polske Katowice, sluttede Astralis på en delt tredje-fjerdeplads – et acceptabelt resultat med det in mente, at Astralis knap havde haft tid til at spille deres nye mand ind på holdet.

Men i Counter-strikens pendanter til Champions League og Europa League, ESL Pro League og ECS Season 5, kværner det danske hold al modstand som en velsmurt hovedskudsmaskine.

I begge ligaer ligger danskerne nummer ét, og kan Magisk, Dupreeh og de andre spillere fra Astralis holde en placering nær toppen, går de videre til slutspilsturneringen med store præmiepenge på højkant.

Astralis ligner et hold, der er tilbage på vanligt niveau, men det er i disse turneringer, de skal bevise, at de er de mange sponsormillioner værd.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+