Astralis tabte danskerduellen i finalen Down Under

Astralis-stjernerne mødte overmagten i form af deres gamle kaptajn, Finn 'Karrigan' Andersen, og FaZe Clan, da de to Counter-Strike-hold tørnede sammen i finalen af Intel Extreme Masters Sydney

Finn 'Karrigan' Andersen og FaZe Clan blev endnu engang Astralis' onde ånd i finalen ved Intel Extreme Masters Sydney. Arkivfoto: Adela Sznajder, DreamHack
Finn 'Karrigan' Andersen og FaZe Clan blev endnu engang Astralis' onde ånd i finalen ved Intel Extreme Masters Sydney. Arkivfoto: Adela Sznajder, DreamHack

Selvom Emil 'Magisk' Reif sled, slæbte og skød modstandere i hobetal, så udeblev magien for e-stjernene fra Astralis søndag, da de måtte se sig slået af FaZe Clan i finalen til Intel Extreme Masters i Sydney.

Danskerne havde ellers muligheden for at vinde deres andet store trofæ på blot tre uger, men FaZe Clan, der er ledt af den tidligere Astralis-kaptajn, Finn 'Karrigan' Andersen, blev igen Astralis' onde ånd.

På tre baner besejrede Finn Andersen & Co. Astralis, og selvom det på papiret lyder som en overbevisende sejr, så var det bestemt ikke fordi, de danske e-stjerne fra Astralis lagde sig uden kamp. Knap fire timers intens Counter-Strike varede finalen, da to baner gik i overtid.

Og undervejs i tredje map så det ud til, at de danske verdensettere skulle svinge kampen tilbage i deres favør, men comebacket udeblev lige akkurat.

Dermed blev det Faze Clan og Astralis' nemesis, Finn 'Karrigan' Andersen, der kunne løfte trofæet  og snuppe førstepræmien på cirka 600.000 danske kroner – selvom Astralis var udnævnt til forhåndsfavoritter.

- Alle sagde, vi ikke ville få et map mod Astralis, men vi fik tre og vandt finalen. De spillede godt, men til slut var det os, der vandt på dagen, sagde Finn 'Karrigan' Andersen minutter efter at have slået sidste søm i kisten for Astralis' titeldrømme.

Søndag aften vandt Astralis en stor Counter-Strike-turnering i Marseille. Billedet her er fra Blast Pro-turneringen i København i efteråret, hvor Astralis-fans jubler over holdets formåen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen E-Sport Dansk dynamit: Astralis sprængte modstanderen i stykker i finale

Astralis taber uden at tabe ansigt
FaZe Clan har længe lignet Astralis' onde ånd, og holdet valgte vanen tro at stikke en kæp i hjulet på den ellers så velsmurte danske dræbermaskine i finalens første map.

Kampen bølgede frem og tilbage, og hvor det fra begyndelsen så ud til, at FaZe Clan ville gøre kort proces og blæse de danske e-stjerner ud af banen, så lykkedes det Astralis at vende krigslykken – og kortvarigt så det faktisk ud til, at danskerne ville vinde finalens første bane.

I stedet gik kampen i overtid, og i et plottvist, som kun en græsk tragedieskriver kunne have, var det  den tidligere Astralis-spiller, Finn 'Karrigan' Andersen, der gjorde det onde mod sit gamle hold. Med ryggen mod muren lykkedes det ham ene og alene at nedlægge to Astralis-spillere i banens afgørende runde, så FaZe kom et map tættere på trofæet.

Selvom holdånden på Astralis fortsat var høj efter at have tabt første bane, blev det ikke bedre på andet finale-map. Danskerne kom ellers blæsende fra start, men kampen udviklede sig igen til et regulært tovtrækkeri – og endte endnu engang i overtid.

Desværre var marginalerne heller ikke med Astralis-stjernerne, der tabte en række vigtige overtalssituationer, denne gang, og FaZe og Finn 'Karrigan' Andersen kunne endnu engang trække det længste strå.

Sådan så det ud, da BLAST Pro fandt sted i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen E-Sport Enorm esportsturnering genindtager Royal Arena

En kvart million i trøstepræmie
Dermed var det vind-eller-forsvind-tid for Astralis i finalens tredje bane, men det virkede også til at motivere danskerne. Astralis' nuværende holdkaptajn, Lukas 'Gla1ve' Rossander lignede en målrettet mand, der ikke ville tabe ansigt til FaZe Clan.

Anført af kaptajnen sønderskød Astralis modstanderne og vandt de første ti runder på tredje bane, inden FaZe atter fandt fodfæste og smuldrede danskernes comeback-drømme. I stedet viste FaZe endnu engang klasse, og til cifrene 16-14 kunne de lukke kampen og skyde sig til tops i Sydney.

Astralis var bare så tæt på så mange gange undervejs, så selvom danskerne får en trøstepræmie på 250.000 danske kroner for andenpladsen, var de danske esportsstjerner ganske forståeligt skuffede efter finalen.

12 kommentarer
Vis kommentarer