Banebrydende by åbnet: Så svinedyr er den

Du har måske hørt om OL-byer. Men nu skal du også vænne dig til at støde på esports-byer

Byen blev officelt åbnet den 16. november. Foto: PR
Byen blev officelt åbnet den 16. november. Foto: PR

Næsten to milliarder kroner.

Så meget har det kostet at konstruere og opføre en hel esports-by i Hangzhou, Kina. Området dækker mere end 17.000 kvadratmeter og blev åbnet for offentligheden 16. november.

Det skriver onlinemagasinet Esports Insider.

I komplekset, der bliver styret af de offentlige myndigheder i Hangzhou, lægger hus til omkring 14 forskellige esportsprojekter frem til 2022. Derudover skal det også huse et esports-akademi, et hospital og sågar et hotel.

Foto: Maria Fonfara/Polfoto Sport og Spil Verdensmesterens råd: Sådan bliver du god i World of Warcraft

Værtskab
Organisation LGD Gaming har åbnet et kontor i byen, hvor de skal drive deres virksomhed videre fra. LGD Gaming står bag nogle af de bedste og mest kendte League of Legends og Dota 2-hold.

Allied Sports, der er førende indenfor produktionen af esports-begivenheder kommer også til at have hjemme i byen, hvorfra der altså kommer til at springe en masse nye projekter ud fra.

Byen har tilmed allerede skrabet sit første værtskab til sig, da den skal arrangere De Asiatiske Lege i 2022. Her håber man, at esport for første gang kommer på programmet, hvilket er nærliggende, når man ser på, at Hangzhou nu har sin helt egen esports-by.

Fortnite omsætter for hundreder af millioner kr. Pr-foto: Epic Games Sport og Spil Sådan tjener Marie-Louise kassen på at spille Fortnite

Sport og Spil FIFA-eksperter afslører tricks: Sådan bliver du kongen af FIFA 18

- Det er vigtigt at fortælle, at der er meget at vinde, hvis man har en sund approach. Med et sundt liv som Counter Strike-spiller kan man øge sin performance. Det er et fantastisk budskab at komme ud med, lyder det fra Astralis' nye sportsfysioterapeut Mikkel Hjuler Jensen. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Danskere i verdenseliten: Så ekstremt meget tjener vi på computerspil

27 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere