Blev smidt af Astralis for et år siden: I dag kan han vinde VM

Finn 'Karrigan' Andersen var for halvandet år siden en del af Astralis, indtil han blev vraget. I dag står han i VM-finalen, mens Astralis røg ud allerede i gruppespillet

Finn 'Karrigan' Andersen står søndag i VM-finalen sammen med sit hold FaZe. Foto: Adela Sznajder, DreamHack
Finn 'Karrigan' Andersen står søndag i VM-finalen sammen med sit hold FaZe. Foto: Adela Sznajder, DreamHack

Verdensmesterskaberne i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) blev en kæmpe skuffelse for de to danske hold Astralis og North, der røg ud af turneringen som nogle af de første hold.

North, der er FC København og Nordisk Films esportshold, tabte alle sine gruppekampe, mens Astralis tabte tre kampe og kun formåede at vinde én, som var over North.

Mens de to rene danske hold ikke formåede at vise VM-niveau, kan det alligevel ende med en dansk VM-triumf søndag, hvor den store VM-finale spilles i Bosten, USA.

Ekstreme beløb på højkant: Se de største esportsturneringer i 2018

Det er nemlig danske Finn 'Karrigan' Andersen, der sammen med sit hold FaZe er nået hele vejen til finalen, hvor der ud over titlen som verdens bedste CS:GO-hold også er 3 millioner kroner på højkant til vinderholdet.

Finn 'Karrigan' Andersen var faktisk en del af Astralis, da det danske hold blev stiftet. Dog var han ikke med til at vinde det verdensmesterskab, som Astralis vandt i januar 2017, fordi han få måneder inden var blevet smidt af det danske hold.

I dag er Finn 'Karrigan' Andersen formentlig glad for, at han ikke er blevet sendt hjem sammen med resten af Astralis-mandskabet, men i stedet står foran muligheden for at slå sit navn fast for alvor i CS:GO, hvis han og FaZe formår at slå amerikanske Cloud9.

- Min første Major-finale (VM-finale). Tak for den fantastiske støtte indtil nu, skriver Finn 'Karrigan' Andersen på Twitter.

Spillemyndigheden vil stoppe børns gambling med digitale våben

Finn 'Karrigan' Andersen nyder stor succes
Mens Astralis er inde i en periode, hvor resultaterne halter, og spillet ikke fungerer, er Finn 'Karrigan' Andersen og FaZe i gang med en suveræn periode.

FaZe har de seneste måneder sammen med brasilianske SK Gaming skilt sig ud som de to klart bedste hold i verden.

I december vandt FaZe ECS-finalerne, som blev spillet i Mexico, hvor der ud over trofæet også var en pengepræmie på 1,5 millioner kroner.

Ugen inden blev Finn 'Karrigan' Andersen og FaZe nummer to ved ESL-finalerne, som blev spillet i Odense, hvor de fik 600.000 kroner for den præstation.

VM-finalen mellem FaZe og Cloud9 spilles søndag aften klokken 20.00, og der spilles bedst af tre baner. Det vil sige, at det hold, som først vinder to baner, hvor der spilles 30 runder i hver, er verdensmester.

Du kan se finalen direkte via dette stream fra www.twitch.com: