Kæmpe triumf i nat

Det danske CS:GO-hold Heroic vandt natten til i dag en stor turnering efter at have slået hold som Astralis og Vitality på vejen til sejren.

Casper 'cadiaN' Møller styrer slagets gang, når Heroic spiller. I finalen var han ikke blot god til at læse modstanderen, han spillede også individuelt en pragtkamp. (Foto: HLTV.org)
Casper 'cadiaN' Møller styrer slagets gang, når Heroic spiller. I finalen var han ikke blot god til at læse modstanderen, han spillede også individuelt en pragtkamp. (Foto: HLTV.org)
Følg E-sport

Heroic slog sent i går aftes og natten til i dag fast, at CS:GO-holdet er blandt verdens absolut bedste, da danskerne vandt den store turnering, DreamHack Open Fall.

Heroic mødte franske Vitality i finalen, som har spilleren Mathieu ‘ZywOo’ Herbaut på holdkortet. Det er ikke en hvilken som helst spiller, for den 19-årige franskmand blev i 2019 kåret som verdens bedste spiller.

Det var altså noget af en opgave, som Heroic stod over for.

Det blev en ufattelig tæt kamp, og seerne fik underholdning og spænding i topklasse. Finalen måtte ud på hele fem maps, hvoraf to måtte afgøres i overtid, inden de danske Heroic-spillere kunne juble over 3-2 sejren.

Om Double Elimination

Double elimination er et format, som bruges en del i CS:GO. Det betyder faktisk bare, at hvert hold skal tabe to kampe for at ryge ud af turneringen. Som udgangspunkt starter alle i ‘upper bracket’, og når et hold taber en kamp deroppe, ryger det ned i lower bracket. Dernede er det vind eller forsvind.

Nogle turneringer gør dog det, at de bedste hold fra gruppespillet starter i upper bracket mens de næstbedste starter i lower bracket, og det var også tilfældet i DreamHack Open Fall.Grundet placeringen som nummer tre i gruppen startede Heroic i lower bracket. Danskerne slog først landsmændene fra North ud, hvorefter Sprout, BIG og NiP blev sendt samme vej.

I den sidste kamp inden finalen var det Astralis, der fik Martin ‘stavn’ Lund og resten af Heroic-spillernes dødbringende skud at føle. Det hele kulminerede lige efter midnat, hvor danskerne fuldendte den flotte og svære vej frem til sejren.

- Dette er et af de vildeste comebacks, jeg nogensinde har set i min efterhånden ret lange karriere, sagde en tydeligt glad Casper ‘cadiaN’ Møller lige efter sejren til DreamHack.

- Vi var i lower bracket fra første runde, og vi spillede os hele vejen op til toppen. Jeg er så stolt af drengene og holdet. Hvem havde troet, at vi kunne opnå denne bedrift? Efter vi vandt ESL One Cologne, tænkte alle, at vi ikke ville vinde endnu et trofæ, men nu er vi her igen, og det er jeg bare så glad for.

Udover ‘cadiaN’ og ‘stavn’ består Heroic også af Nikolaj ‘niko’ Kristensen, René ‘TeSeS’ Madsen og Johannes ‘b0RUP’ Borup. Holdet er lige nu rangeret som nummer to på verdensranglisten, men sejren forventes at sende dem op på førstepladsen senere i dag.

Heroic vandt både knap 208.000 kroner og en plads til IEM Global Challenge, hvor otte hold i december skal dyste om over 3,1 millioner kroner.

Derudover var der også de vigtige RMR-point på spil, som bruges til at finde deltagerne til den næste major. En major er CS:GO’s svar på et verdensmesterskab, men grundet COVID-19 har der ikke været afholdt nogen major i år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind