Ny CS:GO-liga på vej?

Esport-giganter står i kø for at finde CS:GO-hold, og det har pustet til rygterne om, at der bliver arbejdet på en ny stor liga i USA

Der er muligvis en ny stor liga på vej. Foto: Jonas Olufson
Der er muligvis en ny stor liga på vej. Foto: Jonas Olufson

En række store esports-brands står i øjeblikket i kø for at vende tilbage til Counter-Strike: Global Offensive.

Årsagen er ifølge esport-sitet Dexerto.com, at en stor nordamerikansk liga i øjeblikket er under opsejling.

En af de organisationer, der er meldt interesserede, er amerikanske Misfits, som tidligere har haft et CS:GO-hold, der blandt andet spillede med ved ESL Pro League-finalerne i Odense i 2017.

Ud over Misfits skulle flere unavngivne organisationer have interesse i at deltage i ligaen.

Nyheden kommer i en tid, hvor organisationer som 100 Thieves, Dignitas og compLexity alle står uden hold og har meldt ud, at de aktivt kigger efter spillere, der vil spille CS:GO med deres logo på trøjen.

Både 100 Thieves, Dignitas og compLexity har en fortid med hold, der har haft base i USA.

Mange kontroverser

Fælles for alle fire hold er, at de på grund af manglende resultater eller PR-skandaler har trukket sig fra spillet i en periode.

Den mest opsigtsvækkende sag ramte 100 Thieves, hvor den kontroversielle spiller Vito ‘kNgV’ Giuseppe, der i øjeblikket tørner ud for MIBR, blev fyret lige før Boston-Majoren i 2018 for homofobiske udtalelser på Twitter.

Før det havde samme ‘kNgV’ været involveret i en kontrovers med en modspiller. Han truede Pujan ‘FNS’ Mehta på livet og blev set på spillerhotellet ved en turnering, hvor han ledte efter ‘FNS’.

100 Thieves meldte derefter ud, at de på grund af ‘komplikationer med spillertruppen’ og problemer med at skaffe arbejdsvisum til deres brasilianske hold ville tage en pause fra CS:GO.

Men nu ser det altså ud til, at tiltrækningskraften i CS:GO og potentielt tanken om en ny, stor amerikansk liga er for tillokkende til at sidde overhørig for 100 Thieves og de andre organisationer.

Kent Nielsen har stadig ikke fundet formlen på succes eller sejre i Silkeborg. Nyt nederlag søndag - denne gang til Lyngby, som vandt 3-2. Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Superligaen Mareridtet fortsætter: Målene væltede ind
Paul Pogba og Manchester United får det svært mod West Ham. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix Betting Spiltips: Hammers holder United i skak
Årets BLAST-event skal afholdes i Bahrain. Foto: Jonas Olufson CS:GO Chok: Kæmpefinale til udskældt land

1 kommentar
Vis kommentarer