Stærke russere overhaler danske stjerner

Efter opdateringen af verdensranglisten er der et nyt hold i top tre. Det betyder også, at de danske hold er faldet et par pladser ned.

Martin ‘stavn’ Lund og Heroic-mandskabet blev i weekenden slået ud i semifinalen af russiske NaVi. Netop det hold har nu også overtaget andenpladsen på verdensranglisten. (Foto: HLTV.org)
Martin ‘stavn’ Lund og Heroic-mandskabet blev i weekenden slået ud i semifinalen af russiske NaVi. Netop det hold har nu også overtaget andenpladsen på verdensranglisten. (Foto: HLTV.org)

Astralis er ude af top 3 i verden, og Heroic er faldet til tredjepladsen.

Det står klart, efter verdensranglisten mandag aften blev opdateret. Her er det stadig russiske Gambit, der snupper førstepladsen, mens de tidligere verdensettere fra NaVi hopper op på andenpladsen.

Dermed må Heroic og Astralis hver rykke en plads ned på listen for at gøre plads til det nye hold i top tre. NaVi lå i sidste uge nummer fire på listen, men ved DreamHack Masters-turneringen, der blev afgjort i weekenden, gik de hele vejen og slog Heroic i semifinalen, inden de slog Gambit i finalen.

Astralis er for anden uge i træk faldet en plads og må således tage til takke med fjerdepladsen, der er den dårligste placering for danskerne siden november sidste år.

Desuden er det europæiske mandskab G2 hoppet et par pladser op på listen. De slog Astralis i kvartfinalen til DreamHack Masters, inden Gambit blev for stor en mundfuld. De er rykket tre pladser op og indtager i denne uge femtepladsen.

Astralis og Heroic spiller i denne uge Flashpoint 3-turneringen, hvor der er en præmiepulje på over 300.000 kroner.

Top 10 ser med opdateringen ud som følger:

  1. Gambit - 1000 point
  2. NaVi - 827 point
  3. Heroic - 728 point
  4. Astralis - 568 point
  5. G2 - 541 point
  6. FURIA - 502 point
  7. Virtus.pro - 475 point
  8. BIG - 427 point
  9. Liquid - 378 point
  10. Complexity - 346 point