Stærke russere smadrede Astralis’ overmænd

Det blev det russiske hold, Gambit, der tog den samlede sejr i den store CS:GO-turnering IEM Katowice. De slog Astralis’ overmænd fra Virtus.pro i finalen søndag.

Gambit-spilleren Abay ‘Hobbit’ Khasenov var en af søndagens helt store stjerner. Han blev også kampens spiller (Foto: HLTV.org)
Gambit-spilleren Abay ‘Hobbit’ Khasenov var en af søndagens helt store stjerner. Han blev også kampens spiller (Foto: HLTV.org)

Søndag løb finalen til IEM Katowice af stablen, og det blev det russiske hold, Gambit, der tog den samlede sejr.

I finalen stod de overfor det internationale hold Virtus.pro, der slog Astralis ud fredag aften, og umiddelbart så de gode takter for Virtus.pro ud til at fortsætte i finalen.

I finalen blev der spillet bedst af fem baner, og der var dermed lagt op til en marathonkamp. På første bane endte Virtus.pro med at tage sejren efter en tæt affære. Især Virtus.pro’s to stjerner Dzame ‘Jame’ Ali og Mareks ‘YEKINDAR’ Gaļinskis førte an og endte med flest kills på banen.

Kasakhisk stjerne førte an

Men herefter tog Gambit over, og det var især takket være en stærkt spillende kasakher Abay ‘Hobbit’ Khasenov, der var her, der og alle vegne. De efterfølgende tre baner knuste Gambit modstanderne, og ‘Hobbit’ fik banket i alt 90 kills afsted. Det var 22 mere end nærmeste forfølger.

Dermed tog Gambit sejren 3-1, og holdets russiske spiller Dmitry 'sh1ro' Sokolov vandt titlen som turnerings bedste spiller.

På vej mod finalen slog Gambit også det danske hold Heroic ud.

Foruden æren og trofæet kan holdet også lune sig med de mere end 2,4 millioner kroner i præmiepenge. Virtus.pro må nøjes med 1,1 millioner kroner, mens Astralis og Heroic snupper henholdsvis 246.000 og 99.000 kroner.