Annonce:
Annonce:

Verdens største turnering kommer til København

For første gang nogensinde kommer en major i Counter-Strike til at blive spillet på dansk jord, når PGL indtager Royal Arena i marts 2024.

Sådan så det ud, da PGL afviklede majoren i Stockholm i 2021. Foto: HLTV.org
Sådan så det ud, da PGL afviklede majoren i Stockholm i 2021. Foto: HLTV.org
Annonce:
Følg E-sport

Den første major i Counter-Strike 2 kommer til at blive spillet i et af de mest succesfulde Counter-Strike-lande gennem tiden, da PGL har fået tildelt majoren med sit bud på Danmark som værtsnation.

Det er første gang nogensinde, at en major, som svarer til verdensmesterskabet i Counter-Strike, kommer til Danmark, selvom der i CS:GO har været afviklet hele 18 majors, hvoraf fire af dem er blevet vundet af et dansk hold.

Det er dog ikke første gang, at der er en stor Counter-Strike-turnering i Danmark, da BLAST i mange år har fyldt Royal Arena en gang om året, mens ESL i tre år holdt ESL Pro League finaler i Odense.

Også her var der fyldt til bristepunktet hver gang.

Der er derfor god grund til at glæde sig til PGL CS2 Major Copenhagen 2024, som er turneringens officielle navn, der kommer til at have en præmiepulje på 8,6 millioner kroner.

Annonce:

PGL er en meget erfaren turneringsarrangør, da det rumænske firma har stået for blandt andet majoren i Stockholm i 2021 og i Antwerpen i 2022, men med majoren i København sigter PGL mod at sætte en ny seerrekord for majors.

- En af de største spil gennem tiderne er på vej mod et nyt kapitel, og vi kunne ikke være gladere for at være værter for formentlig den vigtigste major i spillet de seneste år. Danmark har en rig esports-arv, og vi er spændte på at bringe verdens bedste Counter-Strike-hold til København for at konkurrere om spillets mest prestigefyldte titel. Vores ambition for PGL CS2 Major Copenhagen 2024 er at slå spillets all-time seerrekord, skriver PGL i pressemeddelelsen.

Den nuværende version af Counter-Strike, CS:GO, har eksisteret siden august 2012, men til sommer udkommer en ny version, Counter-Strike 2. Majoren i København bliver derfor den første major i den nye udgave af computerspillet.

Majoren i København bliver spillet fra 17. til 31. marts i 2024 i Royal Arena. Billetterne er endnu ikke sat til salg, men PGL skriver i pressemeddelelsen, at der snart kommer mere information om billetsalget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: