Danmarks rigeste e-stjerne mister holdkammerat

Unge Johan 'NOtail' Sundstein er blevet mangemillionær på spillet Dota2, men præmiepengene og præstationerne er udeblevet i den seneste tid - nu får hans holdkammerat sparket

Danske Johan 'N0tail' Sundstein tjener millioner af kroner på at spille Dota2. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Danske Johan 'N0tail' Sundstein tjener millioner af kroner på at spille Dota2. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Følg E-sport

Johan 'NOtail' Sundstein er måske et ukendt navn for dig, men hvis succes bliver opgjort i penge, er den 24-årige dansker nationens mest succesfulde e-stjerne.

Gennem sin karriere som digital atlet er det nemlig lykkedes Johan Sundstein at vinde hele 8,9 millioner kroner i præmiepenge i spillet Dota2, der er et strategisk computerspil med fem spillere på hvert hold.

Men hvor danske 'NOtail' og hans holdkammerater høvlede førstepladser og millionbeløb ind i sæsonen 2016/17, har det haltet med successen i indeværende sæson. Derfor har organisationen bag holdet, OG, valgt at sige farvel til  Johan Sundsteins holdkammerat, 'Resolut1on'.

Forklaringen er ifølge organisationens egen udmelding, at et skifte har været nødvendigt, da holdet har underpræsteret i nyere tid - blandt andet ved kun at have vundet 'små' fire millioner danske kroner hidtil i denne sæson.

Glem Astralis: Disse danske esports-stjerner scorer kassen

Stjernen underpræsterede
Men hvor fire millioner kroner lyder af mange penge for os almindelige mennesker, er det lutter håndører i Dota2-verdenen, hvor en førsteplads i spillets suverænt største turnerning – The International – sidste år indbragte vinderne knap 60 millioner kroner.

Med så mange penge på højkant, er et computerspil ikke bare et spil længere, men et professionelt foretagende, hvor Johan 'NOtail' Sundstein og spillerne skal levere på højt plan, hvis ikke fyringskniven skal svinges.

Heldigvis var det ikke danskeren, det gik ud over, men ukrainske Roman 'Resolut!on' Fominok, der har haft rollen som Dota2-holdets Lionel Messi, hvis man skal tage en fodboldanalogi i brug.

Han var stjernen, resten af holdet skulle forsøge at assistere og få til at skinne.

Men hvor Lionel Messi stadig funkler på grønsværen, falmede Roman 'Resolut!on' Fominok på Dota2-spillets slagmarker. Derfor blev han det svageste led i holdets fyringsrunde lørdag.

Danske esportsstjerner skovlede millioner ind i 2017

Millionvis af gode grunde til at fyre
Holdkammeratens afgang har endnu ikke affødt nogle reaktioner fra danske Johan 'NOtail' Sundstein på de sociale medier, men hans tidligere ukrainske holdkammerat tager fyringen med oprejst pande.

- Jeg er meget glad for at have været en del af OG-holdet. Til mine holdkammerater; tak for den uundværlige oplevelse, som jeg har fået med jer. Jeg håber, at denne beslutning kommer os alle til gode, udtalte 'Resolut!on' efter fyringen.

For Johan 'NOtail' Sundstein er fyringen i hvert fald en god ting, hvis han fortsat skal gøre sig forhåbninger om at holde tronen som den mest vindende danske e-sportstjerne. Han og holdets svingende præstationer har nemlig betydet, at de er farezonen for at misse årets gigantiske The International-turnering, hvor der atter dystes om et stort, tocifret millionbeløb.

Og med fyringen af  'Resoluti!on' kan danskeren nu få sig en ny holdkammerat, der kan vende formdykket, så Johan Sundstein igen får muligheden for at løbe med prestigen og de mange præmiepenge.   

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+