Dansk FIFA-verdensmester kæmper om at blive etter igen

Den tidligere FIFA-verdensmester August 'Agge' Rosenmeier kæmper i denne weekend om at kvalificere sig til verdenmesterskaberne i det populære fodboldspil, som han drømmer om atter at kunne kalde sig 'verdens bedste' i

August 'Agge' Rosenmeier har tidligere været verdens bedste FIFA-spiller. Nu forsøger han at blive det igen. Foto: Red Bull Content Pool
August 'Agge' Rosenmeier har tidligere været verdens bedste FIFA-spiller. Nu forsøger han at blive det igen. Foto: Red Bull Content Pool

Det er kun de allermest optimistiske roligans, der tror på, at det danske herrelandshold kan vinde VM denne sommer.

Men hvor Danmarks chancer for at tage titlen som verdensmestre er små, er danske August 'Agge' Rosenmeiers chancer for at vinde endnu en titel som verdensmester i fodboldspillet FIFA anderledes store.

Den 21-årige dansker har nemlig gjort det før. I 2014 snuppede August Rosenmeier nemlig trofæet og titlen som verdens bedste FIFA-spiller, og vinder han denne weekends kvalifikationsturnering i Paris, er den danske esportsstjerne atter med i kampen om guldet.

Nemt bliver det ikke. Allerede i det indledende gruppespil på turneringens førstedag, lørdag, møder 'Agge' hård modstand i form af sin danske landsmand, Marcus 'Marcuzo' Jørgensen, som til dagligt spiller for Manchester Citys esportshold.

Alligevel vurderer den tidligere danske verdensetter, at han har gode chancer for at vinde i Paris denne weekend.

- Min målsætning er altid at blive nummer ét, og jeg har spillet godt i år og har været i stand til at slå de fleste modstandere, så jeg er selvsikker forud for turneringen. Men konkurrencen er hård, så heldet og marginalerne skal også være med mig, siger August 'Agge' Rosenmeier til Ekstra Bladet forud for turneringen.

Verdensmesterskaberne er det største
For ligesom rigtig fodbold kan være nådesløst til tider, er det heller ikke altid den bedste e-atlet, der vinder i FIFA-fodboldspillet.

Et heldigt mål kan afgøre kampe eller spolere drømmene om at kvalificere sig til verdensmesterskaberne.  Derfor har August Rosenmeier trænet intensivt op til turneringen, så marginalerne får mindst mulig indflydelse på kampenes endelige resultat.

- Jeg har trænet omkring otte timer om dagen op til, både så jeg er skarp og på dupperne i spillet, men også så den taktiske side er på plads.  Kampene skal helst foregå på mine præmisser, så jeg dikterer spillet, så det har jeg forsøgt at arbejde på, siger den danske FIFA-stjerne.

For ligesom hos udøvere af andre kompetitive sportsgrene, så er verdensmesterskaberne i det virtuelle fodboldspil også det ultimative højdepunkt, man som FIFA-spiller stræber efter.

- Verdensmesterskaberne er det ultimative mål og grunden til, man træner så hårdt. Selvfølgelig er der pengepræmien, der følger med, men for mit vedkommende er det anerkendelsen og den unikke følelse, man får under disse turneringer, der driver mig, siger August Rosenmeier, der om nogen kender den følelse bedre end de fleste andre.

For allerede som 18-årig – i 2014 – kunne han sejrrigt trække konsolstikket og kalde sig verdens bedste FIFA-spiller, og selvom det var svært at begribe i øjeblikket, står det stadig som et af de stolteste øjeblikke i August Rosenmeiers liv.

- Det var helt surrealistisk at vinde, og omfanget – hvor stort det var – gik først op for mig, da jeg kom hjem på dansk grund igen. Det var svært at begribe, at jeg nu var verdens bedste, men glæden og stoltheden kom selvfølgelig bagefter, siger FIFA-stjernen.

Presset var for stort i Paris Saint-Germain
Sidenhen har det dog været svært for den danske FIFA-komet at genfinde den form, som han havde tilbage i 2014. I 2016 vandt han det uofficielle verdensmesterskab, men det er ikke lykkedes den 21-årige dansker at gentage triumfen ved de officielle mesterskaber.

Helt skidt gik det sidste år, hvor August 'Agge' Rosenmeier missede kvalifikationen og for første gang i seks år måtte se sig udelukket fra VM. Flere faktorer spillede ind, men én af dem var, at August Rosenmeier oplevede en hektisk tid hos sit klubhold -  de franske giganter fra Paris Saint-Germain.

- Der var store kulturelle forskelle, og jeg fandt mig ikke godt til rette i miljøet. Min træning var heller ikke lige så stabil, som den er i år,  men det var hektisk at spille for Paris Saint-Germain, og presset var stort, hvilket skinnede igennem negativt på mine resultater, siger 'Agge' om tiden hos det franske storhold.

Heldigvis kunne begge parter blive enige om at stoppe samarbejdet, og efterfølgende har August Rosenmeier skiftet Frankrig ud med England på en fri transfer. I stedet for Paris hedder hjembyen nu London, hvor han spiller for FIFA-holdet Hashtag United.

Her har den forhenværende verdensmester genfundet lysten til spillet og føler sig mere komfortabel end førhen.

- Presset er mindre, og vi har et kontor i midten af London, hvor man hver dag spiller sammen med sine holdkammerater. Det betyder meget for mig, selvom det selvfølgelig er en kæmpe omvæltning at flytte til en storby som London, hvor man er en lille fisk i en meget stor sø.

Se også: Nytænkende projekt: AGF udvider forretningen

Alt er en bonus nu
Med en verdensmestertitel i baghånden kan man ikke kalde August 'Agge' Rosenmeier for en lille fisk indenfor FIFA-scenen, men danskeren lægger ikke skjul på, at søen også er blevet større i fodboldspillet.

- Esporten vokser, og flere og flere bliver fuldtidsprofessionelle, så konkurrencen bliver også hårdere og hårdere. Derfor er jeg også blevet dét mere bevidst om, at jeg skal kæmpe mere for at holde niveauet og blive ved med at præstere, siger August Rosenmeier forud for weekendens kvalifikationsturnering i Paris.

I Byernes By skal han finde sit bedste spil frem, hvis han vil sikre sig kvalifikation til VM. Det er August Rosenmeier heldigvis overbevist om, at han kan, og samtidigt er han fortrøstningsfuld, hvis kvalifikationen skulle glippe.

- Vi er så jævnbyrdige, at forskellene fra spiller til spiller er meget, meget små, men jeg har investeret mange timer i træningslokalet og er ved godt mod, så jeg går efter at vinde kvalifikationen og verdensmesterskaberne i år. Men det har jeg opnået før, så for mig er alt bare en bonus, som jeg glædeligt kæmper for, siger det danske medaljehåb.

August Rosenmeier træder ind på den virtuelle grønsvær denne lørdag fra klokken 11.00, og om det lykkes den tidligere verdensmester at kvalificere sig til VM, kan du følge her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere