Dansk verdensstjerne om rædselsfuldt 2017: Smerter hver dag

Counter-Strike: Global Offensive-spilleren Nicolai 'device' Reedtz er igen klar til at spille for Astralis efter to måneders sygdomspause. Men faktisk var hele 2017 præget af smerter for den danske stjerne

Nicolai 'device' Reedtz har været plaget af sygdom sidste år, men nu er han kampklar igen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
Nicolai 'device' Reedtz har været plaget af sygdom sidste år, men nu er han kampklar igen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Han er blandt verdens absolut bedste til spillet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), hvor det største CS:GO-medie, HTLV, netop har kåret danske Nicolai 'device' Reedtz til den femtebedste i hele 2017.

Men netop 2017 er et år, som Nicolai 'device' Reedtz ser tilbage på med blandede følelser.

2017 begyndte med en sejr i Eleague Majoren, som betegnes som VM, men efterfølgende var året langt fra en fornøjelse for Astralis-spilleren.

Nicolai 'device' Reedtz blev nemlig ramt af en maveinfektion, som lægerne i første omgang havde svært ved at få has på. Maveinfektionen var så slem, at den 22-årige dansker i november blev indlagt i USA under en CS:GO-turnering og efterfølgende blev testet for flere 'alvorlige sygdomme', som Nicolai 'device' Reedtz selv beskriver det.

- Jeg blev udredt for en masse alvorlige sygdomme, og det blev slået fast, at jeg ikke havde dem. Det tog sin tid, men jeg er selvfølgelig glad for, at alle de tests endte med gode resultater. Endelig fandt man ud af, at jeg havde en maveinfektion, og nu er jeg kommet i gang med forskellige forløb, som skal gøre, at jeg kan leve smertefrit, siger Nicolai 'device' Reedtz.

To danskere med på liste over verdens 10 bedste CS:GO-spillere

Spillede på autopilot
Selvom 2017 var året, hvor Nicolai 'device' Reedtz vandt karrierens største triumf i form af VM-sejren, så føler Astralis-spilleren faktisk ikke, at han leverede i nærheden af sit topniveau sidste år.

For på trods af at han kun var ude med sygdom i to måneder, var maveinfektionen noget, der prægede den danske CS:GO-spillere mere, end det så ud til udefra.

- Jeg har faktisk levet 2017 med smerter hele tiden. Hver dag. Det vigtigste er, at jeg i år kommer til at spille uden smerter, og det vil give mig en større passion for at udvikle mig hele tiden. I 2017 var det mere CS:GO på autopilot, fordi jeg brugte mange kræfter på min sygdom. Så jeg føler, at jeg nu er mere frisk, end jeg har været i lang tid, siger Nicolai 'device' Reedtz.

Hårdt at se vennerne spille
I de to måneder, som Nicolai 'device' Reedtz var ude med sygdom, spillede hans hold Astralis naturligvis videre, men med forskellige afløsere.

Nicolai 'device' Reedtz fortæller da også, at det var hårdt at se holdkammeraterne spille, mens han selv lå hjemme i sin seng med smerter.

- I begyndelsen, da jeg var ude, havde jeg det så dårligt fysisk, at jeg ikke havde overskud til at tænke på, at jeg var ude af holdet. Men når man er syg, har man exceptionelt meget fritid til at være syg, så det begyndte at blive hårdt at se vennerne spille. Både når de spillede godt, men også når de spillede dårligt, fordi man gerne vil være en del af rutsjebaneturen både op og ned. Man vil gerne hjælpe alle sammen, fordi vi er så gode kammerater, ud over at vi er kollegaer, siger Nicolai 'device' Reedtz.

Danske esportsstjerner skovlede millioner ind i 2017

Klar til endnu et VM
Kort efter nytår var Nicolai 'device' Reedtz så tilbage foran computeren og trænede igen sammen med holdet.

Det er både han og holdkammeraterne helt sikkert ganske glade for, fordi der i den kommende weekend venter endnu et VM for Astralis, når Eleague Majoren spilles i USA.

Selvom Nicolai 'device' Reedtz altså ikke har spillet kampe med Astralis siden november, føler han sig ikke presset over, at hans comeback altså bliver mod modstandere på det højst tænkelige plan fra start.

- For mig at se kunne det ikke være startet bedre end med et VM. Jeg har ikke været ramt af pres i lang tid. Det eneste pres, jeg føler, er det pres, jeg lægger på mig selv. Jeg er rolig ved tanken om, at det nu er VM, fordi jeg altid er gået videre fra gruppespillet ved de VM, jeg har spillet. Alle de andre hold har også haft en julepause på tre uger, så det havde været sværere, hvis jeg bare skulle være hoppet ind midt i sæsonen, siger Nicolai 'device' Reedtz.