Danske Michaela lever af gaming: Folk skriver en masse stødende ting

- Træn, spil med nogen, der er bedre end dig selv og sug al konstruktiv kritik til dig. Sådan har Michaela Lintrup drevet det til, at hun i dag lever af at spille Counter Strike.

Instagram/mimimimichaela
Instagram/mimimimichaela

Astralis og North. Det er de første man tænker på, når man hører om professionel Counter Strike. For blot to dage siden offentliggjorde Danske Spil, at de havde skrevet deres første personlige sponsorat med en kvindelig Counter Strike spiller. Nemlig med 20-årige Michaela Lintrup, der til daglig lever af at streame på mediet Twitch, hvor mere end 90.000 følger med.

- Det er jo fordi, at de gerne vil støtte mig i min drøm, hvor jeg forhåbentligt er den første pige, der kommer ind på blandet hold på højere niveau. Og med deres støtte kan jeg fokusere på det, forklarer Michaela Lintrup til Ekstra Bladet.

27-årige Finn før Counter Strike-semifinale: - Jeg vil vinde for de danske fans

- Vi har valgt ’Mimi’ at to grunde. For det første fordi vi synes, at hun er mega sej. Hun er Danmarks bedste kvindelige Counter Strike-spiller – det har vi mega stor respekt for. Og for det andet, fordi hun er en rollemodel, fortæller Rasmus Simonsen, Danske Spils Brand Manager for eOddset.

Tabte alt og blev opdaget

20-årige Michaela Lintrup startede med at spille computer i en tidlig alder. Allerede som seks-årig begyndte hun at spille med sin bror. Det var først i 12 års-alderen, at hendes bror introducerede hende for Counter Strike. Siden da har interessen for skydespillet hængt ved.

I 2013 tog hendes karriere for skydespillet en uventet drejning. Her spillede hun sammen med nogle danske piger til en turnering.

- Vi var elendige og tabte alt, hvad der var at tabe. Men jeg kom stadig i top 10 til hele arrangementet, hvilket var ret godt. Det var der et andet kvindehold, der så og spurgte mig så, om jeg ikke ville være deres sidste spiller til verdensmesterskabet. Og det takkede jeg ja til, husker Danmarks bedste kvindelige Counter Strike-spiller.

Professionel ’streamer’: Min mor fik mig i gang

Derefter tog det fart. Selv forklarer hun det som en snebold, der begyndte at rulle. Efter deltagelsen i verdensmesterskabet blev hun hentet til et andet hold – her fulgte resultaterne med.

For to og et halvt år siden spurgte holdet ’Team Secret’ (Nu Dynasty Gaming), om hun ville spille med dem.

- Dem splittede jeg fra for ca. 3 måneder siden, fordi vi ikke ville det samme. Derfor ville jeg hellere gå min egen vej og gøre det, som jeg helst ville. Mit arbejde og primære indtægtskilde nu er mit stream på Twitch, fortæller Michaela Lintrup.

Under snakken med den blonde computerspiller bliver det hurtigt klart, at hun virkelig vil det her. Hun fortæller blandt andet, at hele hendes dag er tilrettelagt, efter hvornår hun skal træne og streame, hvilket hun primært gør om aftenen.

- Så jeg spiser tit aftensmad efter midnat. Det er ikke helt sundt, trr jeg, fortæller hun og griner.  

Badehotellet-stjerne: Det ER en sport

’Show your boobs’

Hendes fanskare tæller ikke kun 90.000 danskere. De er fordelt ud på alverdens nationaliteter.  Her oplever hun, at de der følger hende, hovedsageligt gør det på grund af hendes kompetencer. Dog udelukker hun ikke, at der er følgere, der primært ser med, for at kigge på hende og ikke hendes spil.

- Der er en del, der siger og skriver en masse stødende ting. På min Twitch har jeg nogen, der kan styre min chat – det er primært venner og veninder. Så hvis der er en, der kommenterer ’Show your boobs’ eller lignende, bliver de bannet med det samme, fortæller Michaela Lintrup.

Selvom hun på nuværende tidspunkt lever af at ’twitche’, ved hun godt, hvad drømmen er. Det er at spille på et drengehold, helst gerne et top 10-hold i Danmark til at starte med. For det med at spille sammen med kvinder.

- Det gider jeg ikke mere. Det er ikke det, jeg vil med Counter Strike. Nu har jeg prøvet det i to år, det var fedt, men nu vil jeg prøve at tage næste skridt, og se om det kan lade sig gøre, afslutter hun.

Første skridt er i hvert fald taget – sponsoraftalen med Danske Spil har i hvert fald givet hende de økonomiske forudsætninger for, at hun kan fokusere 110 procent på at spille.