Danske stjerner dominerer amerikansk esportsliga

De to danskere Nicolaj 'Jensen' Jensen og Dennis 'Svenskeren' Johnsen har stor succes i den amerikanske liga i League of Legends

Dennis 'Svenskeren' Johnsen nyder stor succes på sit nye hold Cloud9. Foto: Riot Games
Dennis 'Svenskeren' Johnsen nyder stor succes på sit nye hold Cloud9. Foto: Riot Games

Mens de to danske Counter-Strike: Global Offensive-hold Astralis og North i denne uge røg ud af VM i USA efter to ganske skuffende indsatser, så går det anderledes godt for to andre danskere på den anden side af Atlanterhavet.

Det er dog inden for spillet League of Legends, som også er en esport, hvor der spilles fem mod fem, at danskerne danskerne Nicolaj 'Jensen' Jensen, der spiller positionen mid, og Dennis 'Svenskeren' Johnsen, der spiller positionen jungler, imponerer i stor stil.

Den nye sæson i League of Legends er nemlig allerede i fuld gang, og de to danskere, som begge spiller for holdet Cloud9, er begyndt sæsonen i forrygende form.

I holdets første to kampe efter nytår er det blevet til to klare sejre, hvorfor Cloud9 da også indtager førstepladsen i den amerikanske liga inden for League of Legends.

Det er først op til denne sæson, at Dennis 'Svenskeren' Johnsen er blevet hentet til Cloud9. De seneste sæsoner har danskeren nemlig spillet for ærkerivalerne Team Solo Mid, som fortsat har danske Søren 'Bjergsen' Bjerg på holdet.

Dennis 'Svenskeren' Johnsen ankomst til Cloud9 er dog blevet modtaget med stor begejstring blandt holdets fans og holdet, hvorfor der efter sæsonens første sejr blev afholdt en afstemning, hvor fansene skulle stemme om, hvad den stærke danske duo skulle kaldes.

Afstemningen endte med det meget mundrette 'Jenskeren'.

Kæmpe nedtur: Astralis er ude af VM

Dansker er 'one to watch'
Den fornemme start på sæsonen for Cloud9 er da også ganske tiltrængt for den amerikanske esportsorganisation.

Holdet har nemlig hængt efter i toppen de seneste år, hvor de ellers har for vane at ende sæson efter sæson. I sidste sæson endte det skuffende med en fjerdeplads i den amerikanske række, hvor danske Nicolai 'Jensen' Jensen dog endte med at komme på årets hold.

Men holdets nye dansker Dennis 'Svenskeren' Johnsen kan muligvis ende med at blive svaret på den manglende succes for Cloud9.

I hvert fald har Riot, der er skaberne af League of Legends, på deres hjemmeside udpeget netop Dennis 'Svenskeren' Johnsen som en af de 10 spillere i den amerikanske række, der er særligt værd at holde øje med i denne sæson.

- Cloud9 nærmer sig fire år siden holdets sidste mesterskabstitel, og endnu engang har holdet en ny jungler (Dennis 'Svenskeren' Johnsen, red.). Cloud9-fansene har høje forventninger hver eneste sæson, og dette er år ingen undtagelse. Der er en masse hype om deres nye spiller 'Licorice' og Nicolaj 'Jensen' Jensen har været utroligt dominerende. Dennis 'Svenskeren' Johnsen vil derfor få masser af hjælp til at komme godt i gang på holdet. Nu er det tid for ham til at tysse på de kritikere, han havde i sidste sæson, skriver Riots skribent på ligaens hjemmeside.

Dansk verdensstjerne om rædselsfuldt 2017: Smerter hver dag

Danske venner
Selvom Nicola' ’Jensen' Jensen og Dennis 'Svenskeren' Johnsen selvfølgelig først og fremmest skal excellere sammen i spillet, når de spiller liga-kampe, har de to allerede udviklet godt venskab uden for spillet også.

På det sociale medie Twitter har de to danskere nemlig allerede lagt flere billeder og små videoer op af dem selv, hvor de poserer sammen: