Danskere dyster om millioner i kakerlakfyldt kortspilsturnering i Kina

To unge danskere dyster i disse dage om et millionbeløb i en kinesisk turnering for det digitale kortspil Hearthstone - hidtil er turneringen kun løbet med dårlige overskrifter

Sådan ser Heartstone-spillet ud. Foto: PR
Sådan ser Heartstone-spillet ud. Foto: PR

Millionær bliver man næppe på at spille klassiske kortspil som Bridge eller Whist, men med en karriere i esport og det digitale kortspil Hearthstone er det i den grad en mulighed.

Spørg bare de to danskere, Mathias 'MatTheGreat' Prip og Nikolaj 'Nikolaj_Hoej' Høj, som i disse dage duellerer mod spillere fra resten af verden i en kinesisk Hearthstone-turnering med 1,8 millioner danske kroner på højkant.

Et pænt beløb, som uden tvivl varmer i lommen på de fleste unge esports-atleter. Men pengene kommer altså heller ikke af sig selv. Til turneringen WESG – World Electronic Sports Games – møder de danske kortspillere nemlig de bedste Hearthstone-spillere fra alle fire verdenshjørner.

På samme måde som i VM i fodbold har alle deltagerne nemlig kvalificeret sig via et kontinentalt kvalifikationsspil, så kun de allerbedste korthajer er repræsenteret ved turneringen.

Det har danske Nikolaj 'Nikolaj_Hoej' også allerede måttet sande. Allerede i gruppespillet knækkede danskeren nakken mod overmagten – eller modstanderne -  fra blandt andet Canada, Spanien og Kina.

Dermed er det op til danske Mathias 'MatTheGreat' Prim at holde den danske fane højt, når han onsdag tørner sammen med eliten indenfor den digitale kortspilsverden.

Pool, luksus og kæmpe huse: Så vildt bor esportsstjernerne

Kakerlakker og nedfaldne lofter
Sideløbende med Hearthstone-turneringen kører der også en CS: GO-turnering under WESG, men uden dansk deltagelse, da de danske tophold fra Astralis, North og Heroic ikke har forsøgt at kvalificere sig.

Det fortryder de nok næppe, for hidtil har den kinesiske turnering kun været værd at huske for sit kaos og kakkerlakkerne.

Da deltagerne forud for turneringsstart tjekkede ind på det hotel, som arrangørerne havde booket, fik de sig nemlig et mindre chok. 

Brunt vand, kakerlakker på værelserne og et faldefærdigt loft var blot nogle af problemerne med forholdene, og de fik store dele af de 500 deltagere til at fare til tasterne og kritisere de kinesiske arrangører.

Her kan du se et par eksempler på kritikken og de dårlige forhold, som deltagerne blev mødt med:

Men er der noget, man som turneringsarrangør ikke er interesseret i, er det 500 sure spillere, der lufter sin kritik på internettet. For at stilne shitstormen var de derfor hurtigt ude og undskylde samt ombooke, så spillerne blev flyttet til andre hoteller med bedre forhold.

Men først efter at kritikken havde bredt sig, og hvad der først er lagt på internettet, bliver som bekendt på internettet.

Fra arrangørernes side må man derfor håbe på, at de får styr på det organisatoriske inden næste års turnering, for med så dårlige forhold dukker profesionelle esports-udøvere som dem fra Astralis, North og Heroic heller ikke op der.