Annonce:
Annonce:

Danskerhold nærmer sig 6,4 millioner kroner efter musebekæmpning

Holdet Faze Clan med Finn 'Karrigan' Andersen på vandt søndag en grand slam-turnering i Counter-Strike over Mousesports. Nu er de blot én turneringssejr fra at vinde 6,4 millioner kr.

Danske Finn 'Karrigan' Andersen er tæt på at vinde et millionbeløb sammen med sit hold Faze Clan. Her ses han ved en tidligere turnering. Foto: Adela Sznajder, DreamHack
Danske Finn 'Karrigan' Andersen er tæt på at vinde et millionbeløb sammen med sit hold Faze Clan. Her ses han ved en tidligere turnering. Foto: Adela Sznajder, DreamHack
Annonce:
Følg E-sport

De er måske de danske verdensstjerner fra Astralis' største konkurrenter, og danske Finn 'Karrigan' Andersen og resten af Faze Clan viste søndag aften hvorfor, da de vandt Counter-Strike-turneringen ESL One Belo Horisonte i Brasilien.

I en maraton-finale mod Mousesports bølgede ildkampen ellers voldsomt frem og tilbage. Den tætte affære betød, at finalen gik hele vejen og endte med at strække sig over fem forskellige baner, inden holdet med den danske kaptajn viste, hvem der var mus, og hvem der var mænd.

Med en sejr på finalens afgørende bane, legendariske Dust2, faldt finalen nemlig ud til Faze Clans fordel, og med trofæet følger en førstepræmie på $100.000 -  eller knap 650.000 kroner – mens modstanderholdet Mousesports måtte i stedet tage til takke med andenpræmien på cirka 250.000 kroner.

Dansk storhold i finale: - Vi kan slå alle i verden

Annonce:

Faze Clan var på forhånd udråbt som forhåndsfavoritter til at snuppe pokalen i den brasilianske turnering, hvor hverken Astralis eller nogle af de andre danske tophold havde valgt at deltage.

Forud for ESL One Belo Horisonte havde Faze Clans taktiske mesterhjerne og holdkaptajn, Finn 'Karrigan' Andersen, også udtalt, at det ville være en enorm skuffelse, hvis ikke holdet formåede at hive sejren i land. Derfor var det selvsagt en glad dansker, der kunne løfte trofæet, da sejrskonfettien havde lagt sig.

Et skridt nærmere 6,4 millioner kroner
Forsødet blev finalesejren for Finn 'Karrigan' Andersen og Faze Clan yderligere af, at de nu er et skridt tættere på at vinde Intel Grand Slam-prisen og en kæmpe pengepræmie på 6,4 millioner kroner.

Den kæmpemæssige pengepræmie går nemlig til det hold, der først vinder fire turneringer arrangeret af ESL (Electronic Sports League, red.). Med gårsdagens sejr i Brasilien har Faze Clan nu vundet tre af slagsen, mens de nærmeste forfølgere – Astralis – kun har trukket sig som vindere fra to ESL-turneringer hidtil.

Annonce:

Dermed bliver der pustet ekstra til gløderne under rivaliseringen mellem de to hold, som igen og igen har stået ansigt til ansigt i knald eller fald-kampe og finaler til diverse store Counter-Strike-turneringer verden over.

Dansk dynamit: Astralis sprængte modstanderen i stykker i finale

I en lang periode havde Faze Clan overtaget i ærkefjendeopgøret, men da holdet har manglet én af sine store profiler – Olof 'Olofmeister' Kajbjer – og Astralis har vist storspil i den seneste tid, er vægten tippet deres vej i stedet.

Derfor er der ekstra meget på spil, når den næste større turnering – ESL Cologne – finder sted i starten af juli. Både Faze Clan og Astralis deltager nemlig, og sidstnævnte hold er uden tvivl ude på at stikke en kæp i hjulet på Finn 'Karrigan' Andersens drømme om at vinde Intel Grand Slam-prisen og de 6,4 millioner kroner.

Med en sejr vil Astralis nemlig også stå noteret for tre turneringstitler, og så bliver det for alvor spændende at se, hvem der i sidste ende kan kalde sig Grand Slam-vindere.

Enorm esportsturnering genindtager Royal Arena

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: