Dygtige damer: Se de kønne kvinder der slår dig i esport

Det er ikke kun mænd, der er ekstremt dygtige til esport. Også hos kvinderne er der masser af stjerner

Danske Michaela 'Mimicheater' Lintrup er blandt de absolut bedste kvindelige CS:GO-spillere i verden. Foto: HyperX
Danske Michaela 'Mimicheater' Lintrup er blandt de absolut bedste kvindelige CS:GO-spillere i verden. Foto: HyperX

Det er formentlig de færreste danskere, som kan nævne mange kvindelige esportsudøvere, men der findes skam også en branche for dygtige kvindelige gamere.

Specielt inden for Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) er branchen på vej frem, hvor den danske turnering Copenhagen Games er blandt de største turneringer for kvinder.

Selvom gaming og esport for nogle har været associeret med cola, chips og alt det, der hører til, så findes der en gruppe dygtige damer i esport, som bestemt ikke ser ud til at leve efter fordommene. Se bare herunder:

Mødte hinanden i computerspil: Nu skal de giftes

Katherine 'Mystik' Gunn, USA, Halo: Reach, vundet 750.000 kroner i esport.
Katherine 'Mystik' Gunn var blandt de absolut bedste til spillet Halo: Reach, hvor hun i 2010 vandt WCG Ultimate Gamer Season 2, som indbragte hende ikke mindre end 610.000 kroner.

Danske esportsstjerner skovlede millioner ind i 2017

Zainab 'zAAz' Turkie, Sverige, CS:GO, vundet 165.000 kroner i esport.
Zainab 'zAAz' Turkie er den mest vindende kvindelige CS:GO-spiller med sine 165.000 kroner i præmiepenge. Den svenske skønhed spiller for holdet Dynasty Fe, hvor hun indtil efteråret 2017 var holdkammerat med danske Michael 'mimicheater' Lautrup (nummer fem på listen).

Julia 'juliano' Kiran, Sverige, CS:GO, vundet 142.000 kroner i esport.
Endnu en svensker, som også spiller for Dynasty Fe, der regnes for et af de bedste kvindelige CS:GO-hold. Ifølge HLTV.org's statistikker, laver hun headshots (skyder sin modstander i hovedet, red.) 44 pct. af gangene, når hun likviderer dem. Hun er den næstmest vindende kvindelige CS:GO-spiller.

Glem Astralis: Disse danske esports-stjerner scorer kassen

Vanessa 'Vanessa' Arteaga, USA, Dead or Alive, vundet 122.000 kroner i esport.
Det er nogle år siden, at Vanessa 'Vanessa' Arteaga var på toppen af esportsscenen i spillet Dead or Alive, men i 2008 blev hun toer i CGS, hvilket kastede 92.000 kroner af sig. Hun beskriver dog stadig sig selv som professionel gamer.

Michaela 'Mimicheater' Lintrup
Danske Michaela 'Mimicheater' Lintrup er blandt de absolut bedste kvindelige CS:GO-spillere i verden. I efteråret 2017 forlod hun holdet Dynasty Fe, og nu gør hun sig som fuldtidsstreamer, hvor hun har ikke færre end 93.000 følgere på sin Twitch-kanal.