E-stjernes bror anholdt for at myrde sin mor og såre sin far

League of Legends-stjernen Yiliang 'DoubleLift' Pengs bror er mistænkt for at have myrdet deres mor og såret faren kritisk i en familietragedie. Trods dødsfaldet har 'DoubleLift' valgt at deltage i stor turnering

Yihong Peng er bror til Yiliang 'DoubleLift' Peng, som er en berømt League of Legends-spiller. Han er nu anholdt for mordet på deres mor. Foto: Orange County Sheriff's Department
Yihong Peng er bror til Yiliang 'DoubleLift' Peng, som er en berømt League of Legends-spiller. Han er nu anholdt for mordet på deres mor. Foto: Orange County Sheriff's Department

Den nordamerikanske League of Legends-stjerne Yiliang 'DoubleLift' Peter Peng er kendt for sine evner til at slå modstanderne ihjel bag computerskærmen, men siden den 1. april er det desværre et ægte mord og en familietragedie, som overskrifterne om spilleren har omhandlet.

E-stjernens bror, Yihong Peng, er nemlig mistænkt for at have slået deres mor ihjel og såret faderen i et knivangreb, der angiveligt skulle skyldes kærestesorger.

Tragedien fandt som bekendt sted den 1. april, hvor politiet blev underrettet om, at Yihong Peng stod foran familiens hjem med en blodtilsølet kniv i hånden. Politiet var hurtigt på pletten og anholdt Yihong Peng, men mens faren havde overlevet knivstikkeriet, stod moderen ikke til at redde.

På det tidspunkt havde nyheden om, at gerningsmanden skulle være bror til e-stjernen 'DoubleLift' allerede bredt sig på internettet, så selvom League of Legends-spilleren formentlig havde foretrukket at holde tragedien udenfor offentlighedens åsyn, endte han med at skrive en udmelding på sin Twitter-profil.

- Denne weekend modtog jeg frygtelige nyheder. Min storebror angreb begge mine forældre med en kniv. Resultatet var, at min mor afgik ved døden, mens min far blev kritisk såret og i øjeblikket er indlagt på hospitalet, skrev Yiliang 'DoubleLift' Peter Peng.

Trodser tragedie og deltager i turnering
Beskeden rundede e-stjernen af med at annoncere, at han – fuldt forståeligt – ville tage en pause fra de sociale medier, mens han og familien forsøger at komme sig over brorens drab på moren.

Siden da har der været stille på Yiliang Peter Pengs Twitter-profil, hvilket står i skærende kontrast til dagene op til familietragedien, hvor e-atleten havde haft rigeligt med gode nyheder at dele med omverdenen og sine fans på det sociale medie.

Han og Team Liquid, som hans League of Legends-hold hedder, havde nemlig netop kvalificeret sig til en af strategispillets største turneringer i Miami, hvor 1,2 millioner danske kroner er på højkant.

Turneringen finder sted denne torsdag – mindre end en uge efter broren angiveligt skulle have myrdet moren brutalt -  men hvor de fleste havde forventet, at Yiliang 'DoubleLift' Peter Peng ikke ville deltage, så lod e-stjernen ikke dødsfaldet i familien stoppe ham.

Yiliang 'DoubleLift' Peter Peng er nemlig rejst med resten af holdet til Miami.

Om det er hans måde at håndtere sorg på, eller om det skyldes stjernens tidligere udmelding om, at han stræber efter at blive den bedste amerikanske League of Legends-spiller nogensinde, kan man kun gisne om.

Set fra et sportsligt perspektiv, har det i hvert fald vist sig at være en god beslutning. Team Liquid tævede nemlig modstanderholdet EFX i semifinalen, så nu venter 100 Thieves-holdet i turneringens finale.

Vinder Team Liquid den, må man håbe på, at den tragedieramte e-stjerne får lidt at være opløftet over i en ellers svær tid.