Efter stort transferdrama: Nu har dansk tophold fundet sin afløser

Der har været gang i svingdørene hos Danmarks to bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold de seneste to uger, men nu har både Astralis og North tilsyneladende fået styr på de spillere, de satser på

Danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, er onsdag blevet præsenteret som ny spiller for Astralis. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, er onsdag blevet præsenteret som ny spiller for Astralis. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der har været masser af drama blandt Danmarks to bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis og North, den seneste uge.

Efter at begge hold skuffede stort ved VM i januar, har de nemlig haft travlt med at skifte ud på hver deres hold for at forsøge at vende de dårlige resultater til nogle bedre i fremtiden.

Astralis skiftede dog ikke ud med deres egen gode vilje, men Danmarks bedste CS:GO-hold blev tvunget til at finde en ny femtemand på holdet, da North, FC København og Nordisk Films esportshold, ud af det blå kaprede Markus 'kjaerbye' Kjærbye fra rivalerne.

Men nu har Astralis så fundet afløseren og er dermed igen fem spillere på holdet.

Det er danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, der onsdag er blevet præsenteret som ny spiller for Astralis.

Den 19-årige dansker vender derfor tilbage til Danmark efter et ophold i USA på det amerikanske hold OpTic.

Ifølge Astralis' træner Danny 'Zonic' Sørensen er det en ganske talentfuld spiller, man har hentet.

- Emil er en af de mest talentfulde spillere i verden, og udover at være en super sympatisk fyr, passer han også spillemæssigt perfekt ind i den måde, vi gerne vil spille i Astralis. Han har allerede bevist, han kan levere på allerhøjeste plan, og jeg er sikker på, han vil udvikle sig endnu mere i de rammer, vi arbejder under i Astralis. Han har potentiale til at blive en af de allerbedste i verden, og det bliver han hos os, hvis vi gør tingene rigtigt, siger Danny 'Zonic' Sørensen i en pressemeddelelse.

Markus 'kjaerbye' Kjærbye skifter fra Astralis til de danske rivaler North. Foto: RFRSH Entertainment/Astralis E-Sport Stort drama: FCK tager konkurrents e-stjerne

Førstevalg til pladsen
Samtidig sender Astralis-træneren også en lille stikpille til holdets nu tidligere spiller Markus 'kjaerbye' Kjærbye, som skiftede til North den 2. februar.

Skiftet kom nemlig bag på Astralis, men Danny 'Zonic' Sørensen fortæller også, at man hurtigt var i gang med at finde en ny spiller.

- Vi var overraskede i fredags, da Markus Kjærbye lidt ud af det blå sad med en anden trøje på, men kulturen i Astralis og RFRSH er altid at være grundigt forberedt på alle tænkelige og utænkelige scenarier, så allerede da vi fik nys om skiftet, gik vi i gang med arbejdet for at hente afløseren. Der er altid flere spillere på listen, når vi kigger alternativer, men Emil var vores førstevalg til pladsen, siger Danny 'Zonic' Sørensen.

Daniel 'mertz' Mertz er ny spiller på det danske esporthold North. Foto: PR E-Sport Først røg træneren og nu skifter FCK også en spiller ud

Danmarks bedste hold
Hovedpersonen selv er da også ganske tilfreds med, at han nu er havnet på Astralis. Selvom Emil 'Magisk' Reif altså også har spillet på North, er han ikke i tvivl om, hvilket af de to hold der er bedst.

- Siden jeg hørte om interessen fra Astralis, har jeg ikke været et sekund i tvivl om, hvor jeg vil være de kommende år. Det er ikke bare Danmarks klart bedste og et af verdens bedste hold, men hele organisationen omkring Astralis og RFRSH er på et niveau, der overgår det meste andet i vores verden, siger Emil 'Magisk' Reif.

Astralis dumpede i denne uge ned på en syvendeplads på verdensranglisten, hvilket står i en stor kontrast til holdets ambition om at være det bedste hold i verden.

Træner Danny 'Zonic' Sørensen tror dog, at man nu har sikret sig de fem spillere, som kan være med til at føre Astralis tilbage til toppen.

- Han skulle dog løses fra sin kontrakt med Optic, og det har været en proces, hvor han selv har været endog kraftigt med til at få tingene løst.  Den motivation sammenholdt med hans rå talent er præcis det engagement og den indstilling, der gør, at vi kommer virkelig stærkt ud af situationen. Vores ambition for 2018 er, at vinde nogle af de store titler og befæste vores position i verdenstoppen, og her kommer Emil med nogle af de kvaliteter, der kan gøre en forskel både her og nu, men i særdeleshed også på sigt, siger Danny 'Zonic' Sørensen.

7 kommentarer
Vis kommentarer