Ekstreme beløb på højkant: Se de største esportsturneringer i 2018

Der er garanteret god underholdning og mange millioner kroner i præmiepuljerne i de største esportsturneringer i 2017

Danske Astralis skal i januar forsøge at vinde VM i Counter-Strike: Global Offensive endnu engang. Foto: /ritzau/Rasmus Flindt Pedersen
Danske Astralis skal i januar forsøge at vinde VM i Counter-Strike: Global Offensive endnu engang. Foto: /ritzau/Rasmus Flindt Pedersen

Hvad enten du er blevet begejstret af esport, eller du endnu mangler at blive grebet af den digitale sportsbølge, er der god grund til at glæde sig til 2018.

Der er nemlig masser af vilde esportsturneringer på programmet, hvor der både er garanteret god underholdning og masser af millioner kroner i præmiepuljerne.

Allerede den 19. januar begynder Eleague Majoren, der betegnes som VM i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Titlen, som det danske hold Astralis vandt i januar 2017.

Her skal verdens 16 bedste CS:GO-hold spille om VM-trofæet og den samlede præmiepulje på 6,2 millioner kroner. Selvfølgelig er Astralis også at finde til turneringen, mens FCK og Nordisk Films CS:GO-hold North også deltager.

Sådan ser man ud, når man lige har vundet VM og 3,1 millioner kroner til deling:

VM i League of Legends
Igen i år har vi masser af danske spillere med på de bedste hold i League of Legends.

Verdensstjernen Søren 'Bjergsen' Bjerg er endnu engang kaptajn for det amerikanske hold Team Solo Mid, mens også Nicolaj 'Jensen' Jensen, Dennis 'Svenskeren' Johnsen er at finde i den bedste amerikanske række.

Også i den europæiske række har vi masser af danskere, som de næste mange måneder skal dyste om at kvalificere sig til VM, der spilles sidst på året.

Lokationen for VM i 2018 er endnu ukendt, og det samme er præmiepuljen, men i 2017 var der hele 30,5 millioner kroner i den samlede pulje.

De seneste sæsoner har dog været domineret af mange stærke koreanske hold, hvorfor danskerne får kamp til stregen for at gå hele vejen.

Det koreanske hold Samsung Galaxy brød i 2017 det andet koreanske hold SK Telecom T1's stime på to VM-sejre.

Verdens vildeste esportsturnering
Den vildeste af alle turneringer i løbet af 2018 er nok engang Dota2-turneringen The International.

The International er cremen af cremen inden for esport, hvor der er absurd mange penge på højkant for de bedste Dota2-spillere.

I 2017 var der enorme 152,5 millioner kroner i den samlede præmiepulje, da turneringen blev spillet i Seattle i USA.

Datoen for årets udgave af The International er endnu ikke fastlagt.

Team Liquid sikrede sig sejren i 2017 og en præmie på 67,3 millioner kroner: