Enorm esportsturnering genindtager Royal Arena

Counter-Strike-turneringen BLAST Pro Series finder igen i år sted i Royal Arena, og de danske verdensstjerner fra Astralis jagter guldet til eventet

Sådan så det ud, da BLAST Pro fandt sted i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Sådan så det ud, da BLAST Pro fandt sted i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Sport
Følg E-sport

12.000 danske fans fulgte med i ærgrelse fra tribunerne, da nationens nok mest velkendte esportsstjerner fra Astralis led nederlag i finalen til sidste års BLAST Pro Series-turnering i Royal Arena.

Nu får de danske esportsentusiaster muligheden for at se Astralis revanchere finalenederlaget, for Blast Pro Series vender tilbage til Danmark til november.

Nok er november langt ude i fremtiden, men de professionelle esportsatleter fra Astralis har allerede nu blod på tanden og satser stærkt på at skyde sig til tops foran det danske hjemmepublikum.

- Det var helt vildt at opleve, hvordan det danske publikum var ved at blæse taget af Royal Arena. Jeg glæder mig helt sindssygt til at spille foran 12.000 tilskuere igen, og vi vil gøre alt for at få lov til at hæve guld-trofæet foran alle vores danske fans. Der er længe til november, men jeg er glad for, at vi allerede nu ved, vi skal spille der igen og vise verden, hvad vi kan i Danmark og hvor sindssygt stor opbakning, vi har i Danmark, siger Astralis-stjernen Peter 'Dupreeh' Rasmussen.

For selvom det danske publikum næsten matchede lydniveauet til en Metallica-koncert i Royal Arena, var opbakningen ikke nok til at sikre danskerne sejren i sidste års turnering.

De danske esportsstjerner så sejren og førstepræmiepengene på 750.000 danske kroner sive væk til fordel for det brasilianske Counter-Strike-hold SK. Til Astralis' forsvar skal det dog siges, at holdet var uden profilen Nicolai 'Dev1ce' Reedtz, der var ude med sygdom på daværende tidspunkt.

Hans kyndige musehånd og kliniske præcision med spillets snigskytteriffel er nu atter at finde på Astralis-holdet, og han håber på at kunne markere sin tilbagevenden med maner.

- Jeg missede desværre den første BLAST i Royal Arena med sygdom, og det var virkelig en af de værste oplevelser i mit liv! Gutterne taler stadig om, hvor vildt det var at spille foran et dansk publikum, og nu ser jeg bare frem til at få lov til at gøre det samme, siger 'Dev1ce'.

12.000 billetter blev revet væk, sidste gang BLAST Pro-turneringen fandt sted i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
12.000 billetter blev revet væk, sidste gang BLAST Pro-turneringen fandt sted i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Astralis kæmpede sig tilbage i historisk drama

Følg turneringen fra tv-skærmen
Til sidste års BLAST Pro Series-turnering i Royal Arena var alle 12.000 billetter revet væk, og sådan som interessen for esport i øjeblikket eksploderer, bliver der uden tvivl rift om dem igen i år.

Heldigvis er der håb for dem, der ikke når at anskaffe sig en af de eftertragtede billetter. RFRESH Entertainment, organisationen bag Astralis og arrangørerne af BLAST Pro Series, har nemlig indgået en aftale med TV2.

Derfor vil danske esportsentusiaster kunne følge Astralis' kamp i skydespillet trygt fra tv-skærmen på samme måde, som da DR3 transmitterede sidste års turnering.

Dengang slog DR3 flere seerrekorder, og som et vidnesbyrd om, hvor stort et fænomen esport er ved at udvikle sig til, så næsten fem millioner mennesker med online.

Den enorme interesse mærkede TV2 også til, da koncernen i januar viste én af de større Counter-Strike-turneringer sideløbende med EM i håndbold. 

Seertallene overgik næppe dem, som de danske håndboldherrer fik, men nok så med til, at TV2 tør satse på endnu en omgang Counter-Strike på dansk grund – samt tre andre internationale turneringer under BLAST Pro Series navnet.

- Counter-Strike i verdensklasse er et skarpt produkt, der rammer præcist i Zulus målgruppe. Det viste den enorme interesse i januar, hvor ZULU endda dækkede Counter-Strike i konkurrence med finaleweekenden under EM i herrehåndbold. Vi er stolte over, at vi fra juni kan vise de kommende fire BLAST Pro Series-turneringer, siger kanalchef Sune Roland, TV 2 Zulu.

Så foretrækker du også Counter-Strike frem for herrehåndbold, bliver der rig mulighed for at følge med, når danskerne fra Astralis svinger riflerne – enten på TV2, eller live i Royal Arena, når BLAST Pro Series afvikles den 3. november. 

Kan du ikke vente så længe, kan du herunder se en række højdepunkter fra sidste års danske turnering.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+