FC Barcelona-stjerner sparker karriere i gang i esport

De er mest kendt for deres evner med foden, men Gerard Pique, Javier Mascherano, André Gomes - og måske også Messi - er alle ved at gøre karriere i esport

Gomes, Pique og Messi er blandt de fodboldstjerner, der også beskæftiger sig med e-sport. Foto: AP/Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Gomes, Pique og Messi er blandt de fodboldstjerner, der også beskæftiger sig med e-sport. Foto: AP/Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Følg E-sport

Esporten har vokseværk, og selvom den endnu er langt fra at kunne matche fodbolden i popularitet, så har en række af den klassiske sportsgrens allerstørste stjerner fra FC Barcelona set potentialet i den digitale opkomling - esporten.

Seneste har Javier Mascherano, der skiftede FC Barcelona ud med Hebei China Fortune i januar, nemlig kickstartet en karriere som esports-talentspejder. I marts kunne den bidske midterforsvarer annoncere, at han havde indgået kontrakt med det latinamerikanske esports-agentur eSports Planet.

Her skal Javier Mascherano agere frontfigur, charmeklud og reklamesøjle for esporten samt lokke nye talenter til.

- Jeg ved, hvor vigtig esporten er i Europa, USA og Asien, men i Sydamerika kan sporten vokse sig meget større. Det vil jeg hjælpe til med, så vi også bliver en af de ledende spillere, udtalte Mascherano i forbindelse med sit karriereskifte.

Tættere på 60 mio. kroner: Onde genier fra Danmark smadrer al modstand

Holdkaptajn starter eget esportsfirma
Dermed er Javier Mascherano det seneste skud på stammen over Barcelona-spillere, der enten skifter eller supplerer fodbolden med en karriere i en helt anden boldgade – esport.

Den mest markante er holdkaptajn Gerard Piqué, hvis passion for catalansk uafhængighed og esporten længe har været stor.

Så stor, at den spanske forsvarskæmpe i slutningen af 2017 lancerede sin egen esports-virksomhed, eFootball.pro, og sidenhen har startet sin egen turnering i fodboldspillet Pro Evolution Soccer - den evige rival til de velkendte FIFA-spil.

Og her er FC Barcelona med på noderne – eller også har Gerard Piqué sørget for, at klubben er – for den catalanske storklub har nemlig sit eget esports-hold repræsenteret i ligaen.

Men hvor Piqué starter sit eget foretagende og trækker i trådene, har holdkammeraten André Gomes valgt at lade sine fodboldmillioner føre ordet i stedet for.

Sidste sommer sparkede den portugisiske midtbanespiller nemlig et større beløb i den spanske esportsorganisation G2 Esports, der blandt andet har et af verdens bedste Counter-Strike Global Offensive-hold under sig.

- I en stadig mere digital verden ser jeg potentialet i esporten, for det er den nyeste generation af sportsgrene, og jeg kunne ikke blive mere begejstret over at være partner i i G2 Esports, sagde André Gomes i forbindelsen med investeringen, som han uden tvivl håber, bliver mere succesfuld end hans tid på banen for FC Barcelona.

Danmarks rigeste e-stjerne mister holdkammerat

Messi drysser sin magi over esporten
En spiller, der til gengæld har haft masser succes på grønsværen, selveste Lionel Messi, skulle angiveligt også have stor interesse for computer- og konsolspil.

Forud for Argentinas venskabskamp mod Italien boede den lille boldmagiker nemlig hos landsholdskollegaen Sergio Aguero i Manchester, og her skulle de to stjerne ifølge Goal.com have tilbragt en stor del af tiden på at spille det populære skydespil Fortnite: Battle Royale.

Om Messi har samme mesterlige evne til at skyde virtuelle modstandere, som han har som målmager, melder historien desværre ikke noget om, men sjovt er det i hvert fald at kunne sige, at man har 'spillet sammen' med Messi.

Samtidig lægger det også op til, at esporten måske kan få Lionel Messi til at gøre det, som Manchester City og Paris Saint-Germain ifølge rygterne forgæves har forsøgt at få den argentinske troldmand til – nemlig et karriereskifte.  

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+