FCK snuppede Astralis-stjerne: - Det åd ham op

Hemmelighedskræmmeriet tærede hårdt på den tidligere Astralis-profil Markus 'kjaerbye' Kjærbye, da han skiftede til FCK's CS: GO-hold North

Markus 'kjaerbye' Kjærbye skiftede fra Astralis til de danske rivaler fra North i begyndelsen af februar. Foto: Team North
Markus 'kjaerbye' Kjærbye skiftede fra Astralis til de danske rivaler fra North i begyndelsen af februar. Foto: Team North
Følg E-sport

Det var det forbudte skifte, der vækker minder om Michael Laudrups transfer fra FC Barcelona til Real Madrid, som 19-årige Markus 'kjaerbye' Kjærbye lavede, da han forlod Astralis til fordel for de danske rivaler fra North i begyndelsen af februar.

Blot to timer inden den officielle offentliggørelse i Telia Parken fik hans tidligere holdkammerater nys om, at der var noget under opsejling – og dét til trods for, at forhandlingerne mellem 'kjaerbye' og North, der er FCK og Nordisk Films esportsorganisation, havde stået på i det skjulte i fire dage.

North havde nemlig givet Markus 'kjaerbye' Kjærbye mundkurv på og forbudt ham at omtale skiftet. Det afslører North i deres egenproducerede minidokumentarserie Roar.

- Det var min beslutning, at Markus skulle hemmeligholde skiftet. Det var en svær beslutning, men jeg blev nødt til at tage den, så transferen fik den opmærksomhed, som den fortjente. Det forstod Markus også godt, udtaler Christian Sørensen, CEO for North, i dokumentaren.

Nedturen fortsætter for FCK's esportssatsning

Hemmeligheden åd 'kjaerbye' op
Nok forstod 'kjaerbye', hvorfor hemmelighedskræmmeriet var nødvendigt, men nemmere blev det ikke af den grund.

De kvaler, som den unge esports-stjerne gennemgik, kunne sportsdirektøren for North, Jonas Svendsen, følge fra sidelinjen. 

- Markus forhold til sine gamle holdkammerater var helt unikt, og pludselig bad vi ham om at gå stille med dørene.  Jeg ved, det åd ham op, siger Jonas Svendsen om skiftet, der vakte både overraskelse og skuffelse hos de tidligere holdkammerater fra Astralis.

Reaktionerne fra omverdenen og Astralis-spillerne endte også med at lægge en dæmper på glæden over skiftet til sit nye hold, erkender Markus Kjærbye i dokumentaren, men beslutningen fortryder han ikke.

- Det er starten på et nyt eventyr, hvilket burde gøre mig glad, men jeg har så mange minder med Astralis, som jeg bare skulle pakke væk fra den ene dag til den anden. Men skiftet var det hele værd, for jeg brænder for det sportslige projekt, som North har gang i, siger Markus 'kjaerbye' Kjærbye.

Kæmpe nedtur: Danske CS:GO-hold styrtdykker på verdensranglisten

North rasler ned ad verdensranglisten
Desværre for Markus Kjærbye og resten af spillerne fra North, så har løverne fra FCK's esports-satnings – på samme måde som FCKs fodboldhold -  ikke haft meget at brøle over på den sportslige front denne sæson.

I september 2017 lå North rangeret som det tredjebedste Counter-Strike: Global Offensive-hold i verden. Nu ligger holdet på en 14. plads -  og er kun det tredjebedste danske hold efter Heroic på 13. pladsen og Astralis verdensranglistens 8. plads.

Faldet fra toppen af verdenseliten i Counter-Strike skyldes dårlige placeringer i de seneste turneringer, som holdet har deltaget i. Den gode nyhed for North er, at formdykket formentlig også har en logisk forklaring.

Cirka samtidigt med, at Markus 'kjaerbye' Kjærbye foretog det kontroversielle skifte fra rivalerne i Astralis, valgte North nemlig også at hive én af spillerne fra deres talentakademi -  Daniel 'Mertz' Mertz - op på førsteholdet.

Stort drama: FCK tager konkurrents e-stjerne

Så North har ikke bare haft én, men to spillere, der skal spilles ind på holdet. Og ligesom i så mange andre sportsgrene kræver det timevis af træning, før spillet glider gnidningsfrit.

Måske derfor er Norths ledelse også villige til at vente på resultaterne frem til sommerens største Counter-Strike: Global Offensive-turnering, Electronic Sports League One, som afholdes i Köln  i starten af juli.

-  Jeg vil gerne se fremskridt fra holdet i Köln, for efter min mening har de da spillet nok sammen. Men med det sagt, så har konkurrencen i verdenstoppen aldrig været tættere. Ikke desto mindre vil jeg mene, at vi i hvert fald hører til blandt verdens fem bedste hold, siger Christian Sørensen, CEO for North.

Om ambitionerne om et retur til verdenstoppen bliver indfriet, får vi først svar på til sommer, men Markus Kjærbyes skifte, talentet Mertz' ilddåb mod Counter-Strikens store kanoner og Norths fremtidsplaner kan du se og høre mere om i dokumentarserien Roar herunder:

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+