FCK's e-stjerner vil skyde sig til tops i København

Philip 'Aizy' Aistrup og resten af FCK's stjernespækkede CS: GO-hold, North, går efter at vise sig fra sin bedste side overfor de danske fans og snuppe sejren ved dette års Copenhagen Games

Danske North deltager ved Copenhagen Games i denne uge. Fra venstre mod højre er det: 'Aizy', 'Valde', 'MSL',  'kjaerbye' og 'Mertz'. Foto: North
Danske North deltager ved Copenhagen Games i denne uge. Fra venstre mod højre er det: 'Aizy', 'Valde', 'MSL', 'kjaerbye' og 'Mertz'. Foto: North
Følg E-sport

Løverne fra FCK's esportshold, North, har udset sig et bytte, og det er sejren i Counter-Strike-turneringen ved dette års Copenhagen Games, der bliver afholdt i Bella Centret i påskedagene.

- Det bliver fedt at deltage på dansk grund foran danske fans, og vi går altid efter at vinde, uanset hvilken turnering, vi deltager i. Det gælder også Copenhagen Games, så det går vi benhårdt efter, siger Philip 'Aizy' Aistrup.

Mindre fedt bliver det ikke af, at dette års Copenhagen Games byder på en samlet præmiepulje på knap 600.000 kroner – hvoraf førstepladsen løber med halvdelen.

Men ifølge 'Aizy' er det dog ikke pengene, North har rettet pistolsigtet mod, men muligheden for at vise fanen på dansk grund for både fans, sponsorer og ejere.

Det er en flot præmiepulje, arrangørerne har samlet sammen, men det betyder mere for mig, at vi kan spille i egen baghave og vise vores ejere fra FC København og Nordisk Film, hvor stort Counter-Strike er blevet, siger Philip Aistrup.

For Counter-Strike er blevet et verdensomspændende fænomen, og Philip Aistrup og resten af North-mandskabet er vant  til at rejse jorden rundt fra turnering til turnering. Derfor er der også noget særligt over dét at få lov at spille på dansk grund.

- Det er fedt at spille på hjemmebane, for i de turneringer, vi normalt spiller i, kommer spillerne og tilskuerne fra andre lande.  Derfor bliver det fedt til forveksling at spille på dansk grund for danske fans, siger Philip Aistrup.

Verdens bedste esportskvinder samles i København

Muligt dansker-derby er brændstof
Og nok finder Copenhagen Games sted i helligdagene, men Philip Aistrup og resten af North-mandskabet får ikke brug for en guddommelig indgriben for at snuppe førstepladsen for øjnene af deres danske fans.

Holdet er nemlig blandt forhåndsfavoritterne, og er derfor allerede kvalificeret til turneringens slutspil, der starter fredag, sammen med blandt andre de evige rivaler fra danske Heroic.

Dermed er der lagt op til dansker-derby mellem de to danske hold, der sammen med Astralis kæmper om titlen som Danmarks Bedste Counter-Strike-hold. Og det er noget, der sidder i baghovedet på spillerne fra North, afslører Philip 'Aizy' Aistrup.

- Jeg bruger ikke energi på det, men det ligger måske i baghovedet og er et brændstof for os, siger Philip Aistrup.

Godt nyt til esportsfans: Dansk storhold spiller i København

Comeback starter ved Copenhagen Games
Lige nu hersker der dog ingen tvivl om, hvem de ubestridte konger af dansk Counter-Strike er. Den trone sidder Astralis, der ikke deltager ved dette års Copenhagens Games, solidt på, mens svingende præstationer fra North har betydet, at holdet er raslet ned ad verdensranglisten til en fjortendeplads.

Det er et frit fald fra verdensranglistens trejdeplads, som North har oplevet siden september 2017, men med to nye spillere på holdet -  blandt andet tidligere Astralis-spiller Markus 'kjaerbye' Kjærbye – er udsvinget naturligt, mener Philip Aistrup.

- Når du kun er fem mand på et hold, betyder det alverden, når man skifter to spillere. De nye skal integreres både socialt og i spillet, og det arbejder vi på konstant, siger Philip Aistrup, hvis ambitioner også strækker sig markant højere end en fjortendeplads på verdensranglisten.

- Vi har gang i en udvikling, og vi tager små skridt ad gangen, men vi vil tilbage til vores niveau fra 2017 og verdenstoppen. Det er der, alle Counter-Strike-spillere drømmer om at være, siger Philip Aistrup.

Og det er den drøm, Philip 'Aizy' Aistrup og resten af North-holdet forsøger at påbegynde med en sejr på dansk grund ved Copenhagen Games.

Om det lykkes, kan du følge med i live på DR3 lørdag, hvor der vises Counter-Strike fra Bella Centret i hele ti timer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+