FCKs North vender tilbage til vindersporet

Resultaterne har længe manglet for North, FCK og Nordisk Films esportshold, men mandag vendte krigslykken, da North nappede sejren til Dreamhack Open Tours.

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye blev for nylig hentet til North-holdet fra Astralis. Nu begynder holdet at vise resultater. Foto: North
Markus 'Kjaerbye' Kjærbye blev for nylig hentet til North-holdet fra Astralis. Nu begynder holdet at vise resultater. Foto: North

Først vandt Astralis ESL Pro League, så tog Brøndby eSport titlen som verdensmestre i FIFA, og til sidst kunne North, FCK og Nordisk Films Counter-Strike-hold, tage sejren til Dreamhack Open Tours.

Mens pinsesolen dansede, hev de danske esportsstjerner altså en række store resultater hjem, og især North må føle, at en guddommelig magt måske endelig tilsmilte dem lidt i pinsedagene.

For med finalesejren til Dreamhack Open Tours fik holdet nemlig sin første store sejr med sit nuværende mandskab. Foruden trofæet fulgte en førstepræmie på knap 320.000 danske kroner, men vigtigere end pengene er det formentlig, at holdet igen begynder at vise lovende takter.

Resultaterne har nemlig længe manglet for FCK og Nordisk Films esportssatsning, men spørger man holdets kaptajn, Mathias 'MSL' Lauridsen, er mandagens finalesejr et tegn på, at de hårdtprøvede esportsstjerner går bedre tider i møde.

Det danske esports-hold North bliver nu sponsoreret af Adidas. Foto: North E-Sport Modegigant indgår samarbejde med FCK's esportshold

- Vi har været igennem en hård periode, men vi har hele tiden troet på, at det, vi gør, er det rigtige, og vi har justeret nogle ting internt på holdet. Vi har især haft mentale problemer, der har gjort det svært for os at holde niveauet, men det arbejder vi intensivt på med vores træner og sportsdirektør, og det er dejligt at se, at det giver pote med en sejr, siger Mathias 'MSL' Lauridsen til Ekstra Bladet i kølvandet på sejren.

At North skød sig til tops til Dreamhack Open Tours må dog ikke negligeres med held eller tilskrives guddommelig indblanden. Holdet har knoklet hårdt i træningslokalet, og 'MSL' er overbevist om, at det var udslagsgivende for finalesejren.

- Vi havde trænet intensivt i ugerne op til, rettet fejl og fintunet strategier. Vi er stadig et stykke vej fra målet, og der er endnu flere ting at forbedre. Men det var især udslagsgivende, at vi stoler mere og mere på hinandens egenskaber og efterhånden spilles sammen, siger North-kaptajnen.

E-stjernerne 'Snappi' og 'Jugi' skiftede tirsdag til den amerikanske organisation OpTic Gaming. Foto: Heroic E-Sport Nyt dansk superhold opstår efter millionhandel

Sejren var første skridt på vejen
North nuværende opstilling er nemlig stadig forholdsvis ny. Først kom Daniel 'Mertz' Mertz til holdet, og få dage senere hentede man Markus 'Kjaerbye' Kjærbye hos rivalerne fra Astralis. Men ligesom i andre sportsgrene tager det tid at integrere nye spillere, og resultaterne er udeblevet – indtil nu.

Endnu sødere blev North-sejren af, at det var Hellraisers-holdet, man slog 2-0 i Dreamhack Open Tours-finalen mandag. De to mandskaber har nemlig haft en række drabelige dueller i nyere tid, og North gik glip af kvalifikationen til ESL Pro League i Dallas på grund af et nederlag til netop Hellraisers.

Det var altså ikke bare en sejr, men en revanche, og den slags giver blod på tanden – og endnu mere lyst til at bygge videre på holdets nyfundne succes.

- For mig personligt betyder det meget, for det er trods alt trofæerne, vi træner for at vinde. Som hold betyder det også, at vi får tanket op på selvtilliden, og det er rart at få bekræftet, at de ting, vi træner, fungerer. Nu er det bare at fortsætte i samme spor, siger Mathias 'MSL' Lauridsen, der ikke har intentioner om at hvile på laurbærrene.

- Sejren til Dreamhack Open Tours var kun et lille skridt på vejen, og vores potentiale er endnu større, så nu gælder det om at finde nøglen til at indfri det. Det skal vi bruge de næste måneder på, siger Counter-Strike-kaptajnen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan professionelle Counter-Strike-spillere kommunikerer under kampene og er interesseret i at høre, hvordan North har forsøgt at vende den dårlige stime, kan du se mere i holdets egen dokumentarserie herunder:

6 kommentarer
Vis kommentarer