Fiaskoen er total i Royal Arena: Danske stjerner er færdige

De danske verdensmestre Astralis stod for presset mod FaZe med Finn 'Karrigan' Andersen på holdet. Astralis må dog vinke farvel til den store finale, da NaVi vandt over MIBR

Finalepladsen glippede for Nicolai
Finalepladsen glippede for Nicolai "dev1ce" Reedtz og Astralis trods en sejr over FaZe. Foto: Jonas Olufson
Følg E-sport

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Kun tre point efter tre kampe var fakta for Astralis inden fjerde gruppekamp mod FaZe ved Counter Strike-turneringen Blast Pro Series i Royal Arena, og kravet var derfor to sejre for at komme i finalen.

Sejren mod FaZe kom sikkert i land og det var et helt andet Astralis-hold, der var mødt ind til kampen mod FaZe, end i nederlaget mod NaVi i den tredje gruppekamp.

- Vi spillede langt mere frigjort i denne kamp, og der har også været symptomatisk mod NaVi og Ninjas in Pyjamas, selvom de også spillede godt.

- Jeg synes, at vi i kampen mod FaZe er gode til at bringe hinanden i effektive situationer, siger sportsdirektør Kasper Hvidt til Ekstra Bladet efter kampen.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

På det tidspunkt var Astralis' skæbne ikke afgjort.

Astralis var afhængig af andre resultater i gruppen. Her skulle NaVi tabe point til bundproppen MIBR, og det var tæt på at lykkes.

Efter at have været bagud hele kampen, kom MIBR op på 14-14. Kampen endte dog 16-14 til NaVi, og dermed blev en kæmpe drøm slukket for Astralis.

- Selvfølgelig er vi skuffede, siger Peter 'Dupreeh' Rasmussen efter kampen.

Astralis har sammen med Cloud9 seks point efter fire kampe. Ninjas in Pyjamas har sikret sig en finaleplads med 10 point efter fire kampe. FaZe har ni point og er bedre indbyrdes end Astralis.

Astralis kan stadig at få et lille plaster på såret. Hvis Astralis vinder over Cloud9 i sidste gruppekamp, så skal Astralis spille BLAST Stand-off showkamp om 20.000 dollars.

Fakta: BLAST Pro Series i Royal Arena

250.000 dollars er på spil ved BLAST Pro Series. Vinderne af turneringen løber med halvdelen: 125.000 dollars (næsten 800.000 kroner). Resten af pengene vil blive fordelt til de resterende hold på baggrund af deres placeringer.

3. pladsen får desuden lov til at udfordre ét af de resterende hold til en BLAST Stand-off showkamp, hvor 20.000 dollars er på højkant (cirka 125.000 kroner).

Alle seks hold skal møde hinanden i det indledende gruppespil. Formatet er ’bedst ud af én kamp’. Dernæst skal første- og andenpladsen duellere i den store finale lørdag aften.

Dørene bliver åbnet op for offentligheden lørdag, hvor de resterende tre gruppekampe finder sted.

Det danske hold Astralis (nummer et på verdensranglisten) deltager bl.a. i turneringen.

Ramt lige på kornet: Dansk verdensmester har scoret svensk skønhed

Kæmpe dansk fiasko lurer: Nu har verdensmestre kniven for struben

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind