Kæmpe esportsturnering vender tilbage til Danmark

Odense Kommune kunne mandag formiddag bekræfte, at ESL Pro League-finalerne igen vender tilbage til Fyn med Counter-Strike i verdensklasse

Hør hvordan Odense vil tage imod gæster og spillere. Video: TV2/Fyn

For to uger siden løftede de danske verdensstjerner fra Astralis trofæet efter at have vundet turneringen ESL Pro League Season 7 i Dallas – nu får de muligheden for at gøre det igen foran et dansk hjemmepublikum.

Mandag formiddag kunne Odense Kommune nemlig bekræfte, at finalerne til ESL Pro League Season 8 atter bliver spillet i Danmarks tredjestørste by denne december.

Til finalerne i turneringens sjette sæson sidste år lagde Odense og Sparekassen Fyn Arena nemlig også kulisse til turneringen i det populære skydespil, men ingen af de danske tophold, Astralis og North, formåede at imponere foran det danske hjemmepublikum dengang.

Se også: 1,6 millioner rigere: Astralis tager nyt trofæ

Det skuffende resultat på dansk grund er begge hold uden tvivl ude på at revanchere i år, hvor 16 hold fra hele verden kvalificerer sig til slutspillet i Odense. Det er altså creme de la creme indenfor Counter-Strike, som kommer til Fyn for at kæmpe om æren, en præmiepulje på 6,3 millioner kroner og muligheden for at kunne løfte trofæet foran det danske publikum. 

- Vi glæder os til at bringe Pro League-finalerne tilbage til Odense efter sidste års store succes, hvor danskerne viste deres passion for CS:GO. Tusindvis af fans heppede på deres yndlingshold i en udsolgt Sparekassen Fyn Arena, og allerede dengang vidste vi, at vi gerne ville komme tilbage, siger Ulrich Schulze, Senior Vice President fra ESL Gaming.

Koster kommunen millionbeløb
Men de tusindvis af esportsinteresserede fans får mulighed for meget mere end bare at se verdensklasse Counter-Strike udspille sig live foran dem.

ESL Pro League-finalen foregår nemlig sideløbende med esportsfestivalen ODINCON, hvor en esportskonference, udstilling og lan-turnering for amatører er på programmet.

Sidste år var det Odense Kommune, der stod for at arrangere festivalen, hvilket endte med at koste kommunen 5,1 millioner kroner – eller 1,6 millioner mere end kommunen havde budgetteret med.

Det viser en aktindsigt, som dr.dk har fået.

Til dette års festival har kommunen i stedet fået Odense Sport & Event til at arrangere festivaldelen, og her er ambitionerne for det kommende arrangement store. Sidste år lykkedes det ESL Pro League og Odense Kommune at lokke 20.000 besøgende til den professionelle Counter-Strike-turnering og esportsfestival.

Se også: FCKs North stræber efter at blive verdens største esportsbrand

I år er Odense Sport & Events målsætning noget højere, for man håber på at kunne trække 30.000 dagsgæster til Odense i de dage, hvor festivalen foregår.

- Vi er virkelig glade for at skulle drive og udvikle ODINCON de kommende år. Interessen for esport er eksploderet de seneste år, og sidste år så vi en masse af det potentiale, som en esportsfestival har. Vi er sikre på, at der stadig er masser af udviklingspotentiale for ODINCON, og vores ambition er, at esportsfestivalen bliver endnu bedre og større end sidste år, siger Enrico Augustinus, direktør i Odense Sport & Event.

Billetsalget til ESL Pro League-finalerne og ODINCON esportsfestivalen starter torsdag den 7. juni.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere