Kæmpe nedtur: Astralis er ude af VM

Begge danske hold er ude af verdensmesterskaberne i Counter Strike: Global Offensive inden slutspillet

Astralis gik ind til VM som forsvarende verdensmestre, men røg ud i mellemspillet. PR-foto
Astralis gik ind til VM som forsvarende verdensmestre, men røg ud i mellemspillet. PR-foto

De forsvarende mestre Astralis kommer ikke til at løfte trofæet igen ved Eleague Major-turneringen i computerspillet Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).

Det danske e-sportshold tabte mandag aften sin tredje kamp i mellemspillet og er dermed ude af turneringen før de afgørende kampe i slutspillet.

Danskerne var tvunget til at vinde opgøret mod amerikanske Cloud 9, men kom skidt fra start og tabte de første fem runder.

Astralis var bagud 6-9 ved pausen, da der opstod en kortvarig strømafbrydelse i hallen i Atlanta, USA.

Strømmen kom tilbage, men det gjorde det danske hold ikke. Cloud 9 vandt den indledende pistolrunde efter sidebyttet og de efterfølgende seks runder, så kampen endte 16-6.

Astralis har haft et tungt efterår, hvor holdet har måttet undvære sin normale snigskytte og stjernespiller, Nicolai 'device' Reedtz, på grund af en stressrelateret mavesygdom.

'Device' vendte tilbage på holdet i en ny rolle ved Major-turneringen, der regnes for det uofficielle verdensmesterskab og årets vigtigste turnering.

Han var sit holds bedste i den afgørende kamp, men det var altså ikke nok til at sikre videre deltagelse i turneringen.

Også det andet danske hold, North, er ude af turneringen. Det stod klart allerede søndag efter tre nederlag i tre kampe - det ene af dem i danskeropgøret mod Astralis natten til søndag dansk tid.

Dermed er det op til Finn 'karrigan' Andersen at bære det danske håb videre. Han spiller for det USA-baserede Faze Clan, der har vundet sine tre første kampe i turneringen.

Katastrofal start for de danske hold ved VM: - Vi kollapsede

Nu forsøger Astralis at vinde VM i CS:GO igen - eksperter tvivler