Kæmpe nedtur: Danske CS:GO-hold styrtdykker på verdensranglisten

Tiderne, hvor de danske Counter-Strike: Global-Offensive-hold kontinuerligt lå i den absolutte verdenstop, er sat på midlertidig pause efter en periode med dårlige resultater

Astralis rutsjer ned ad verdensranglisten efter en periode med dårlige resultater. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
Astralis rutsjer ned ad verdensranglisten efter en periode med dårlige resultater. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Danmark har haft en helt speciel status i international Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), fordi vi over en lang periode har haft flere hold i den absolutte verdenstop.

I 2017 var det Astralis og North, der begge kontinuerligt lå i top 10 i verden, og i nogle måneder var begge hold endda i top fem. I fem måneder i 2017 lå Astralis sågar nummer ét.

Men mandag opdaterede CS:GO-mediet HLTV sin verdensrangliste, som er den verdensrangliste, man regner for den officielle, og den viser, at den danske dominans i verdenstoppen i den grad har taget en deroute.

Finn 'Karrigan' Andersen står søndag i VM-finalen sammen med sit hold FaZe. Foto: Adela Sznajder, DreamHack E-Sport Blev smidt af Astralis for et år siden: I dag kan han vinde VM

Det tidligere verdensetter-hold Astralis er nu helt nede på syvendepladsen, mens North står for den største danske nedtur med et fald på hele syv pladser. North, der er FC København og Nordisk Films esportshold, er nu blot rangeret som det 16. bedste hold i verden.

Danmark holder dog akkurat tre hold i top 20, da Heroic, der ligesom Astralis er ejet af RFRSH Entertainment, falder fra 17.-pladsen til 20.-pladsen.

Førstepladsen på verdensranglisten har også fået en ny indehaver. Det er det europæiske hold FaZe, som blev nummer to ved det netop overståede VM i januar. FaZe har danske Finn 'Karrigan' Andersen på holdet, så den danske VM-sølv-vinder holder trods alt Danmark inde i verdenstoppen.

Astralis gik ind til VM som forsvarende verdensmestre, men røg ud i mellemspillet. PR-foto E-Sport Kæmpe nedtur: Astralis er ude af VM

Lang periode med dårlige resultater
Den opdaterede verdensrangliste er selvfølgelig et udtryk for, at især Astralis og North gennem en længere periode har præsteret langt under holdenes normale niveau.

Ved VM i januar var North det første hold til at ryge ud af turneringen, efter FC København og Nordisk Films CS:GO-hold tabte alle sine tre kampe.

Astralis gjorde det kun marginalt bedre med tre nederlag og én sejr ved VM.

De dårlige resultater har da også betydet, at Danmarks to bedste CS:GO-hold i starten af januar har foretaget sig markante udskiftninger på hvert deres hold.

North fyrede først holdets træner efter VM-fiaskoen, dernæst var det spilleren Rene 'Cajunb' Borg, som blev smidt af holdet, og den 2. februar offentliggjorde North så, at man havde bænket Kristian 'k0nfig' Wienecke og i stedet hentede Markus 'kjaerbye' Kjærbye fra Astralis.

Nicolai 'device' Reedtz er blandt de bedste spillere i verden i Counter-Strike: Global Offensive. Foto: Astralis E-Sport Pyha: Verdensstjerne klar til VM for Astralis

Tabet af Markus 'kjaerbye' Kjærbye for Astralis betyder, at Danmarks bedste CS:GO-hold nu er på jagt efter en ny spiller, der skal hjælpe holdet tilbage til den absolutte verdenstop igen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Astralis tæt på at have den nye spillere på plads.

Både Astralis, North og Heroic har kvalificeret sig til Intel Extreme Masters Katowice i Polen sidst i februar, hvor de danske hold får rig mulighed for vise, at de hører til i verdenstoppen.

Du kan se hele verdensranglisten her.

1 kommentar
Vis kommentarer