Kæmpe succes: Danskere klar til VM-finalen

Astralis, der er blandt verdens bedste til Counter Strike, er klar til finalen ved stor turnering i London

Astralis er i VM-finalen. Foto: All Over
Astralis er i VM-finalen. Foto: All Over

Det danske e-sportshold Astralis er klar til finalen ved den store Faceit Major-turnering i London, der er en af årets to vigtigste.

Astralis vandt i semifinalen over det amerikanske hold Team Liquid i computerspillet Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

Dermed er danskerne klar til finalen søndag aften, hvor ukrainske Natus Vincere er modstanderen.

Sejren i semifinalen var forholdsvis komfortabel, da Astralis vandt 16-8 på den første map - eller bane - og 16-7 på den anden. Dermed vandt holdet 2-0. Der spilles bedst af tre baner.

Finalen bliver på papiret en kamp mellem de to bedste hold i verden, da Astralis er øverst på verdensranglisten, mens Natus Vincere er lige efter på en andenplads.

Der er 3,2 millioner kroner til vinderholdet, mens nummer to får næsten en million kroner.

Turneringen bliver afviklet i Wembley Arena i den britiske hovedstad og er den anden af årets to Majors.

Den første blev afholdt i USA tidligere i år, men her skuffede Astralis og røg allerede ud, inden de afgørende kampe blev spillet.

- Det er vigtigt at fortælle, at der er meget at vinde, hvis man har en sund approach. Med et sundt liv som Counter Strike-spiller kan man øge sin performance. Det er et fantastisk budskab at komme ud med, lyder det fra Astralis' nye sportsfysioterapeut Mikkel Hjuler Jensen. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Danskere i verdenseliten: Så ekstremt meget tjener vi på computerspil

Den 20-årige nordjyde Andreas Højsleth er fuldtids-computerspiller. Foto: René Schütze Sport og Spil Svimlende beløb: Så meget tjener nordjyden Andreas på at spille computer

Se også: Smask! Årets bokse-brag afgjort på brutal knockout

Se også: Vanvid i svensk storklub: Samme spiller scorer to mål på 16 sekunder

7 kommentarer
Vis kommentarer