Katastrofal start for de danske hold ved VM: - Vi kollapsede

Dansk succes ved VM i Counter-Strike: Global Offensive ser ud til at være meget langt væk. FC København og Nordisk Films esportssatsning North er allerede slået ud, mens de tidligere verdensmestre Astralis kæmper for overlevelse

Kristian 'k0nfig' Wienecke og resten af det danske hold North skuffede fælt ved VM og er færdige ved turneringen. Billedet er fra DreamHack i 2017. Foto: Robert Paul, DreamHack
Kristian 'k0nfig' Wienecke og resten af det danske hold North skuffede fælt ved VM og er færdige ved turneringen. Billedet er fra DreamHack i 2017. Foto: Robert Paul, DreamHack

Verdensmesterskaberne i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) er stort set lige begyndt, men ikke desto mindre har det danske hold North, som er FC København og Nordisk Films mandskab, allerede formået at blive slået ud.

North har nemlig tabt sine tre første gruppekampe, og det betyder, at danskerne godt kan pakke taskerne og flyve hjem til Danmark igen.

Fredag blev det et nederlag til verdensranglistens nummer 20, mens det lørdag blev til et nederlag mod de danske rivaler Astralis, og søndag gik det helt galt, da North tabte til tyske BIG, der er nummer 24 på verdensranglisten. North er selv rangeret som det niendebedste hold i verden.

Holdets kaptajn, Mathias 'MSL' Lauridsen, lagde heller ikke fingre i mellem efterfølgende, da han på det sociale medie Twitter kommenterede på holdets præstation.

Nu forsøger Astralis at vinde VM i CS:GO igen - eksperter tvivler

- Vi er ude. Forfærdelig præstation af os, vi kollapsede på alle vores CT-sider (den ene af de to halvlege i CS:GO, red.) på forskellige måder. Vi har meget at forbedre os på, skriver Mathias 'MSL' Lauridsen.

I den afgørende fase af Norths tredje kamp, som var mod BIG, havde Rene 'Cajunb' Borg, en ganske favorabel position i en en-mod-en-situation, hvor danskerne missede og satte gang i den endegyldige nedtur for North.

Rene 'Cajunb' Borg var da heller ikke stolt af sin egen præstation efter kampen.

- Desværre påvirkede lav selvtillid mig rigtig meget i denne turnering. God kamp BIG, vi er ude, skriver Rene 'Cajunb' Borg.

Sådan så det ud, da North deltog i Blast Pro Series 2017 i Royal Arena. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud, da North deltog i Blast Pro Series 2017 i Royal Arena. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
 

Tidligere danske verdensmestre tæt på exit
Gruppespillet ved Eleague Majoren, som betegnes som VM, spilles således, at alle 16 hold er i én stor pulje og spiller efter Swiss-formatet. Det vil sige, at holdene møder andre hold, som har vundet og tabt lige så mange kampe, som dem selv. Altså, to hold, som har vundet to kampe, møder hinanden, og to hold, som har tabt to kampe, møder hinanden.

Når man har tabt tre kampe, er man ude af turneringen, og når man har vundet tre kampe, er man videre til kvartfinalerne.

Noget tyder på, at det kan gå hen at blive et forfærdeligt VM for begge de danske hold.

Danske esportsstjerner skovlede millioner ind i 2017

Astralis har nemlig kun formået at vinde over North, og derfor har de tidligere verdensmestre nu også sit turneringsliv på spil, når de spiller mandag aften.

Astralis har nemlig tabt to kampe og vundet blot én enkelt. Altså er det en vind eller forsvind-kamp, når Astralis omkring klokken seks mandag aften møder amerikanske Cloud9. Cloud9 er rangeret som det sjettebedste hold i verden.

Der er dog stadig et håb for dansk succes ved dette VM.

Danske Finn 'Karrigan' Andersen, som spiller for FaZe, er dog allerede gået videre, da han og FaZe har vundet de første tre kampe.