Michaela er kvindelig Counter-Strike-stjerne: Vi er blikfanget

20-årige Michaela Lintrup dyster i disse dage om rekordstore præmiepenge til Copenhagen Games, for sponsorerne har øjnet blikfanget i de kvindelige Counter-Strike-stjerner

Danske Michaela 'mimi' Lintrup deltager i denne uge i Copenhagen Games. Foto: Privat
Danske Michaela 'mimi' Lintrup deltager i denne uge i Copenhagen Games. Foto: Privat
Følg E-sport

Torsdag skyder Copenhagen Games hul på den kvindelige Counter-Strike Global Offensive-turnering, og det bliver en sprængfarlig omgang, hvor alle de allerbedste kvindehold deltager.

Hele 150.000 kroner er nemlig på højkant til holdet, der plaffer sig til tops, og det er et rekordstort beløb for en turnering for professionelle kvindelige esportsatleter.

Derfor er danske Michaela 'mimi' Lintrup, der anses for at være én af de bedste kvinder på Counter-Strike-scenen, også at finde på deltagerlisten med holdet Spirifex Esports.

For hende er det ingen overraskelse, at sponsorerne er villige til at smide et stort beløb i kvindernes præmiepulje, for de kvindelige esportsudøvere har et godt ansigt udadtil og er god reklame for esporten.

- Groft opdelt, så bliver de mandlige esportsstjerner betalt for at være gode til spillet, mens kvinderne bliver betalt for at promovere holdene eller turneringerne.  Der er noget blikfang i kvinderne, og derfor er sponsorerne villige til at smide penge i kvindeturneringen, siger Michaela Lintrup til Ekstra Bladet.

Sådan har tingene altid været i Counter-Strike, mener hun, og det kommer ikke bare til at ændre sig.

- Det er svært at ændre på, andet end at forsøge at blive så god til spillet, at man kan sige: 'Hey, vi kvinder kan også,'  siger Michaela 'mimi' Lintrup.

Godt nyt til esportsfans: Dansk storhold spiller i København

Man får som fortjent
Hun har spillet skydespillet siden 12-års-alderen, hvor broderen introducerede hende for Counter-Strike, og med en karriere som professionel for kvindeholdet Dynasty Gaming gennem to og et halvt år hersker der ingen tvivl om, at hun rammer pandeskud bedre end den almene mandlige gamer. 

Men på det professionelle plan, hvor der hver dag skal lægges time efter time i træning, erkender hun, at de mandlige e-stjerner er et skridt foran de kvindelige. Derfor har Michaela 'mimi' Lintrup heller ikke noget problem med, at præmiepuljen ved dette års mandeturnering under Copenhagen Games med 600.000 kroner er markant større end kvindernes.

- Der er stor niveauforskel på kønnene, og man får, hvad man fortjener, siger Michaela Lintrup.

Men derfor må man ikke underkende, hvor mange timer de kvindelige professionelle bruger foran skærmen på at øve hovedskud såvel som taktikker. Da Michaela Lintrup selv spillede på allerhøjeste plan og fejede al modstand til side i Dynasty Gaming, var det ikke atypisk, at holdet trænede fem til seks timer fire til fem gange om ugen.

Det har de største kvindehold med garanti også gjort op til dette års Copenhagen Games – de har i hvert fald haft 150.000 gode grunde til det – og derfor tør danske Michaela Lintrup heller ikke håbe på en topplacering.

Dygtige damer: Se de kønne kvinder der slår dig i esport

Hyggen er i højsædet
For Michaela Lintrup og resten af holdet fra Spirifex Esports har kun spillet og trænet sammen en uge op til Copenhagen Games.

De udgør nemlig et såkaldt mixhold, der kun er blevet samlet for at kunne deltage i den danske turnering, og med så kort træningstid sammen, kan de højest kaldes en outsider til at snuppe trofæet, selvom de individuelt er gode spiller for spiller.

- Vores målsætning er at komme ud af det indledende gruppespil, og det burde vi kunne. Vi er ikke ligefrem elendige, og vi har en god blanding af erfarne kræfter og unge spillere, men jeg tør ikke begynde at håbe på mere, for så bliver jeg bare skuffet, hvis vi ikke når finalen, siger Michaela Lintrup.

For selvom hun i dag har skrottet livet som professionel Counter-Strike-atlet og lever af at streame for sine 100.000 følgere på streamingtjenestene Twitch eller Youtube, så har den danske stjerne stadig et kompetitivt gen i sig - selvom hun ikke lægger skjul på, at hun først og fremmest deltager i Copenhagen Games for hyggens skyld.

- Vi ville først og fremmest bare gerne deltage i turneringen. Stemningen er fed, og hele den danske Counter-Strike-scene er samlet, så man kender alt og alle og kan snakke med dem, man normalt snakker med online – det er ren hygge, siger Michaela Lintrup.

Og lige så meget som hun og holdkammeraterne fra Spirifex Esports et mixhold, lige så meget er de et hyggehold.

- Det er altid fedt at være afsted til turneringerne, og selvom vi måske ikke har en vinderchance, så er jeg afsted med nogle, jeg har det fedt sammen med, så ligegyldigt hvordan vi klarer os, så bliver det hyggeligt, siger Michaela Lintrup.

Hyggen – og Copenhagen Games – starter onsdag, mens både den kvindelige og mandlige Counter-Strike-turnering starter de indledende runder torsdag. 

En række af de allerbedste mandlige hold, blandt andet danske North og Heroic, er på forhånd kvalificeret til slutspillet, som du kan se live på DR3 lørdag.

Hvis du i mellemtiden er interesseret i at se, hvor god en Counter-Strike-spiller som Michaela 'mimi' Lintrup er, så se blot videoen herunder:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+