Ninja slår Ronaldo og Messi på sociale medier

Han slår dem måske ikke på grønsværen, men på de sociale medier får Twitch-streameren Tyler 'Ninja' Blevin mere omtale end verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi

Twitch-streameren Tyler 'Ninja' Blevin får mere omtale end verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på sociale medier. Foto: Ritzau/Scanpix
Twitch-streameren Tyler 'Ninja' Blevin får mere omtale end verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på sociale medier. Foto: Ritzau/Scanpix

Hver mand sin boldgade, men hvor Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er ekstraordinært gode til fodbold, er Tyler 'Ninja' Blevin utroligt god til skydespillet Fortnite: Battle Royale, og i nutidens fagre verden er sidstnævnte noget, man kan opnå enorm stjernestatus på.

Faktisk er e-stjernen, der tjener til dagen og vejen ved at lade andre se ham spille computer på streamingplatformen Twitch, endnu mere populær end end de to verdensstjerner og rivaler, der år efter år kæmper om titlen som Balon d'Or-vinder.

En undersøgelse, som firmaet Hookit har foretaget, viser nemlig, at Tyler 'Ninja' Blevin er den mest omtalte atlet i hele verden på sociale medier. Hele 150 millioner gange er amerikaneren, der er kendt som Twitch og Fortnites ansigt udadtil, blevet nævnt, tagget og liket i april måned.

Til sammenligning er Cristiano Ronaldo, som så sjældent ser sig slået i noget som helst, 'kun' blevet omtalt 139 millioner gange, ligesom Neymar, Shaquille O'Neal og Zlatan Ibrahimovic er sat helt af i kapløbet om at være klodens mest populære sportsstjerne på de sociale medier.

August 'Agge' Rosenmeier har tidligere været verdens bedste FIFA-spiller. Nu forsøger han at blive det igen. Foto: Red Bull Content Pool E-Sport Dansk FIFA-verdensmester kæmper om at blive etter igen

Sportsstjernerne vil have del i omtalen
Det kan måske være svært at begribe, hvordan en mand, der spiller computer som levevej, er blevet en mere omtalt og populær atlet end en lang stribe verdenstjerner og udøvere af etablerede sportsgrene, der ikke involverer tastatur og computermus.

Men skydespillet Fortnite: Battle Royale løber med prisen som verdens mest populære spil, og Tyler 'Ninja' Blevin er blandt de bedste til det, samtidigt med at han formår at koble sine hurtige reflekser med stor underholdningsværdi for sine mange seere.

45 millioner mennesker verden over har valgt at investere i spillet, og cirka syv millioner af disse følger 'Ninja,' der fra sit skjul har sneget sig op på førstepladsen over de mest omtalte sportsstjerner i verden.

Så populær er han, at basketball-stjerner, NFL-stjerner og fodboldstjerner flokkes om at få lov at spille Fornite: Battle Royale sammen med ham. Den tendens startede, da rapmusikeren Drake – indehaveren af prisen som den mest streamede artist i  2017 -  i marts valgte at spillede sammen med 'Ninja,' mens hele omverdenen fulgte med.

Det mediestunt fik internettet til at svømme over i omtale af e-stjernen og rapperens eskapader i den virtuelle verden, og sidenhen har en lang række andre kendisser stået i kø for at gøre kunstneren kunsten efter.

Senest var det Tottenham-spillerne Harry Kane, Dele Alli og Kieran Trippier, der skiftede fodboldstøvlerne ud med Fortnite sammen med Tyler 'Ninja' Blevin, og de bliver næppe de sidste, sådan som det genererer medieomtale.

Magiske Lionel Messi skulle angiveligt også spille Fortnite i sin fritid, når han ikke vinder pokaler med FC Barcelona, men om Cristiano Ronaldo også skulle være computerentusiast i det private, vides ikke.

Men kender man Real Madrid-stjernen ret, er han næppe tilfreds med 'kun' at være nummer to på listen over de mest omtalte sportsstjerner i verden.

Herunder kan du se klip af Tyler 'Ninja' Blevin, der spiller Fortnite sammen med Tottenham-stjernerne Harry Kane og Dele Alli.

7 kommentarer
Vis kommentarer