North napper det spanske guld og 320.000 kroner

FCK og Nordisk Films esport-satsning vandt lørdag aften turneringen Dreamhack Open Valencia og 320.000 kroner, selvom holdet spillede med spanske Óscar 'mixwell' Cañellas

Lørdag aften vandt FCK og Nordisk Films esports-satsning Dreamhack Open Valencia. Foto: North.
Lørdag aften vandt FCK og Nordisk Films esports-satsning Dreamhack Open Valencia. Foto: North.
Følg E-sport

Det var ikke Dannebrog, men det spanske flags røde og gule farver, der blev hævet sejrrigt lørdag aften, da North vandt finalen i Dreamhack Open Valencia med cifrene 2-0 over brasilianske Luminosity.

For selvom North, der er ejet af FCK og Nordisk Film, er et dansk hold, der normalt udelukkende består af danske Counter-Strike Global Offensive-spillere, lykkedes det holdet at gå hele vejen i turneringen med en stedfortræder i form af spanske Óscar 'mixwell' Cañellas.

Foruden førstepræmien på 320.000 kroner havde ”mixwell” dermed glæden af at kunne fejre en turneringssejr foran et ellevildt hjemmepublikum, mens han stod omsvøbt i det spanske flag, la Rojigualda. En oplevelse, som betød noget helt særligt for Norths spanske e-stjerne.

Men at den spanske spiller overhovedet fik chancen for at løfte Dreamhack Open-trofæet sejrrigt lørdag aften, var noget tilfældigt – og med kort varsel. Blot tre dage inden turneringsstart meldte North nemlig ud, at de ville benytte sig af  Óscar 'mixwell' Cañellas i stedet for holdet vanlige mand, danske Daniel ”Mertz” Mertz, til den spanske turnering.

Ifølge den danske esportsorganisation er der foreløbigt tale om en midlertidig udskiftning, men den spanske spiller, der er særligt skarp med spillets sniperriffel, præsterede på højt niveau turneringen igennem og blev gradvist bedre og bedre kamp for kamp -  selvom han ingen træning med sine danske holdkammerater havde forinden.

En spansk MVP
I finalen, hvor North tværede brasilianske Luminosity på banerne Inferno og Mirage, var det dog holdets danske stjerne, Valdemar ”valde” Vangså, der stjal rampelyset og lod riflen tale tydeligst. På finalens to baner mejede han modstanderne ned dobbelt så mange gange, som han selv blev skudt.

Det er et næsten uhørt højt niveau i professionel Counter-Strike, og med den flotte finalepræstation skød han prikken over i'et på en velspillet turnering, hvorfor han fortjent blev kåret som den bedste spiller til Dreamhack Open Valencia.

Men selvom ”valde” snuppede det individuelle trofæ, ville danskeren personligt have peget på holdets spanske stedfortræder.

Med turneringssejren slutter samarbejdet mellem det danske hold og den spanske snigskyttestjerne officielt. Spørgsmålet er så, om det er sidste gang, han trækker i en North-trøje.

For nok går North-spillerne nu på en måneds velfortjent ferie, men holdets sportsdirektør, Jonas ”whimp” Svendsen, udtalte i forbindelse med udskiftningen af  ”Mertz” til fordel for ”mixwell”, at man ville bruge spillerpausen på at overveje at skifte ud i mandskabet permanent.

Med en sejr i Valencia er chancen for udskiftninger næppe blevet mindre.

Dansk heltehold henter erstatning efter øjenskade

FCK's eSports-løver tester spansk stjerne

150 millioner er på højkant: Tre danskere kan blive mangemillionærer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby