Nu forsøger Astralis at vinde VM i CS:GO igen - eksperter tvivler

Eleague Majoren, også kaldet VM i Counter-Strike: Global Offensive, begynder fredag, hvor både danske Astralis og North kæmper om trofæet og millioner af kroner

Astralis er et af de to danske hold, der stiller op ved Eleague Majoren, som afsluttes søndag i næste uge. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
Astralis er et af de to danske hold, der stiller op ved Eleague Majoren, som afsluttes søndag i næste uge. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Det er et år siden, at det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold (CS:GO) Astralis kunne lade sig hylde som verdens bedste inden for den disciplin, da danskerne vandt Eleague Majoren, som betegnes som VM i CS:GO.

Derfor er det nu igen tid til at finde verdens bedste CS:GO-hold, når Eleague Majoren begynder fredag i USA.

Ud over den fornemme titel er der selvfølgelig også hele 6,1 millioner kroner i den samlede præmiepulje.

Se livevideo fra Eleague Majoren her fra kl 16 fredag. Video: Twitch.tv:

Blandt de 16 hold, som fredag og frem til den 28. januar skal dyste mod hinanden, er de to danske hold Astralis og North selvfølgelig med.

Men selvom Astralis forsøger at gentage triumfen fra 2017, er to danske CS:GO-eksperter usikre på, hvorvidt det danske tophold kan få en hovedrolle ved dette VM.

- Astralis er et kæmpe spørgsmålstegn med Nicolai 'device' Reedtz, der har været ude med sygdom i to måneder, og nu skal han til at spille en helt ny rolle på holdet. Det skal fungere for dem, den nye spillestil. Hvis det lykkes for dem, tror jeg, at de kommer til at gå rigtig langt. Hvis det ikke fungerer, så tror jeg, vi kommer til at se et meget tvivlsomt Astralis-hold, siger Andreas 'Jern' Thomsen, der bl.a. er vært for Danske Spils EOddset TV.

Niels 'Rizc' Topp, der bl.a. er CS:GO-kommentator, er også i tvivl om, hvorvidt Astralis kommer til at lide under, at netop Nicolai 'device' Reedtz, holdets stjerne, har været væk fra holdet i to måneder. Han levner dog Astralis bedre chancer end North, der er FC København og Nordisk Films esportssatsning.

- Astralis har fået Nicolai 'device' Reedtz tilbage efter sygdom og i ny rolle. Hvad kommer det til at betyde? Og hvor gode er North? Det er svært at sige. Jeg tror helt sikkert, at et af de danske hold går videre til slutspillet. Jeg tror, det bliver Astralis. Jeg ser North som et hold, der kommer til at ligge på vippen. Det kommer meget an på, om deres profiler som Kristian 'k0nfig' og Mathias 'MSL' Lauridsen kan levere, siger Niels 'Rizc' Topp.

Se også: Dansk verdensstjerne om rædselsfuldt 2017: Smerter hver dag

Turneringsformat betyder tilfældigheder
Gruppespillet ved Eleague Majoren er efter det såkaldte Swiss-system, hvor holdene møder andre hold, der har samme antal sejre og nederlag som dem selv. De vil sige, at to hold, der vinder første kamp, kan møde hinanden i anden runde, mens to hold, der taber første kamp, kan møde hinanden i anden runde osv.

Når man har vundet tre kampe, er man videre til kvartfinalerne, men taber man tre kampe, er man ude af turneringen.

Samtidig er alle 16 hold altså i én stor gruppe med hinanden, og netop det format betyder ifølge Andreas 'Jern' Thomsen, at der derfor kommer til at være en faktor af tilfældighed i, hvem der kan gå videre.

- Swiss-systemet handler meget om, at man kan få en rigtig nem vej til at gå videre, og du kan få en rigtig svær vej. Så f.eks. North, som jeg betegner som et hold, der ligger på vippen til at gå videre til kvartfinalerne, skal satse på at trække nogle nemme hold. Det har de f.eks. fået i første kamp, hvor de møder russiske Vega Squadron. Det hold skal North ganske enkelt slå. Det skal de bare, siger Andreas 'Jern' Thomsen.

Se også: Dygtige damer: Se de kønne kvinder der slår dig i esport

Danskerne er ikke favoritter
Selvom både Andreas 'Jern' Thomsen og Niels 'Rizc' Topp håber, at North og Astralis kommer rigtig langt i turneringen, er det ikke de hold, de nævner, når de skal pege på deres forhåndsfavoritter til sejren.

Her går verdensranglistens nummer et og to nemlig igen, hvor brasilianske SK Gaming dog spiller med en afløser til turneringen. FaZe, som ligger nummer to på listen, viste storform i slutningen af 2017, og det forventer begge eksperter at se mere af under Majoren. FaZe har danske Finn 'Karrigan' Andersen på holdet.

Begge har de dog også et godt øje til et andet hold, som de kalder for turneringens største outsider.

- Svenske Fnatic er nok et af de eneste hold, som jeg er sikker på, vil overraske. Svenskerne har været væk fra radaren i lang tid, og man ved, at det er et stærkt hold. De er stærke hver for sig, og jeg er sikker på, at de kommer meget velforberedte til turneringen, siger Niels 'Rizc' Topp.

- Jeg tror rigtig meget på Fnatic. De har fået et par gode spillere til holdet, og det er et meget afstemt hold. Samtidig har de et par rutinerede folk, som har prøvet at gå langt i disse turneringer. Derfor tror jeg faktisk, at de kommer langt. Det er min dark horse, siger Andreas 'Jern' Thomsen.

Danske North åbner Eleague Majoren fredag klokken 16.00, når de møder russiske Vega Squadron.

Astralis spiller fredag aften klokken 21.00 mod det europæiske hold mousesports.

Du kan følge kampene live øverst i artiklen fra klokken 16.00.

Se også: Pyha: Verdensstjerne klar til VM for Astralis

Fakta om Eleague Majoren

  • Eleague Majoren spilles i Boston og Atlanta i USA.
  • Turneringen begynder fredag den 19. januar, hvor der frem til den 23. januar afvikles gruppekampe.
  • Fredag den 26. januar spilles kvartfinalerne, mens semfinalerne spilles søndag den 27. januar og finalen den 28. januar.
  • 16 hold deltager i Eleague Majoren, der betegnes som VM i Counter-Strike: Global Offensive.
  • Blandt de hold er danske Astralis og North. Astralis vandt netop Eleague Majoren i 2017.
  • Præmiepuljen er på hele 6,1 millioner kroner, hvor førstepladsen løber med halvdelen af det beløb.
  • I gruppekampene spilles der bedst af en kamp, mens det i finalerne skal afgøres i bedst af flere kampe.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen