Nu kan du igen følge verdenstoppen i CS:GO i Danmark

Copenhagen Games har løftet sløret for det første hold ved deres Counter-Strike: Global Offensive-turnering, som spilles i påsken, og det tegner til at blive en turnering med højt niveau

Ved Copenhagen Games 2017 var det det danske Team Singularity, der vandt hovedturneringen i Counter-Strike: Global Offensive. Foto: Copenhagen Games
Ved Copenhagen Games 2017 var det det danske Team Singularity, der vandt hovedturneringen i Counter-Strike: Global Offensive. Foto: Copenhagen Games

Der bliver igen mulighed for at følge nogle af verdens bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold på dansk jord, ligesom man kunne i slutningen af 2017, hvor der i november var Blast Pro Series i Royal Arena og i december, hvor der var ESL Pro League-finaler i Odense.

Det er nemlig den tilbagevendende turnering Copenhagen Games, som har præsenteret det første hold til hovedturneringen, hvor der er 600.000 kroner i præmiepuljen.

Det er ingen ringere end FC København og Nordisk Films esportshold, North, som er den første bekræftede deltager ved Copenhagen Games, som løber af stablen i Bella Centeret i København i slutningen af marts.

Norths deltagelse til Copenhagen Games vidner om, at turneringen har formået at opkvalificere niveauet på de deltagende hold kraftigt i forhold til de seneste år.

Tidligere er North, Astralis og Heroic, som er de tre bedstrangerede danske hold på verdensranglisten, nemlig gået i en stor bue uden om Copenhagen Games, og med North på deltagerlisten kan man med rette sætte forventningerne op til de sidste tre hold, som bliver inviteret til turneringen.

- Det er altid sjovt at spille i udlandet, men der er noget helt specielt over at spille hjemme i Danmark, hvor der er masser af danske fans. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne melde vores ankomst til Copenhagen Games 2018. Det giver vores fantastiske danske esportsmiljø mulighed for at se os live, og vi glæder os til at se vores mange dedikerede fans i Bella Centeret, siger Christian Sørensen, direktør for North, i forbindelse med offentliggørelsen.

Wiktor 'Taz' Wojtas har skiftet computeren ud med et helt nyt erhverv. Foto: Robert Paul, DreamHack E-Sport Fik Mercedes af chefen - nu har karrieren taget uventet drejning

North får det ikke nemt
Copenhagen Games er en blanding af en masse turneringer i forskellige esportsspil, samtidig med at der finder et kæmpe LAN party sted, hvor hundredevis af amatører og semiprofessionelle tager deres computere med. De kan så enten vælge bare at hyggespille hele weekenden eller deltage i de små turneringer, som kører ved siden af de professionelle turneringer.

I hovedturneringen i Counter-Strike: Global Offensive bliver der inviteret fire hold, mens fire hold kvalificerer sig via en turnering, som spilles i de første dage ved Copenhagen Games.

Derfor er der mulighed for at mindre hold kan overraske og komme til at spille mod verdensstjerner som f.eks. North-spillerne. Netop den kombination mener direktør for Copenhagen Games, Zahid Butt, kan give nogle spændende finaler.

- Inviterede hold kan ikke tage noget for givet – man skal gøre sig fortjent til sin finaleplads. Vejen til finalen er hård, og vi har set masser af overraskelser fra mindre hold før i tiden. Det bliver en meget spændende turnering i år, siger Zahid Butt i forbindelse med annonceringen af North som deltager.

Danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, er onsdag blevet præsenteret som ny spiller for Astralis. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix E-Sport Efter stort transferdrama: Nu har dansk tophold fundet sin afløser

Arrangørerne lover 'absolutte tophold'
Mens vi stadig kun kan gætte på, om vi får Danmarks bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis, at se i Bella Centeret i påsken, tyder det ifølge Esport.dk, som også ejes af Zahid Butt, på, at det bliver store hold, der skal fylde de sidste tre inviterede pladser til Copenhagen Games.

- Det tilbageværende spørgsmål er så, hvem Team North skal tørne sammen mod. Ud over de talenter, der kvalificerer sig i Open Tournament, så mangler der stadig at blive offentliggjort tre inviterede hold mere – tre absolutte tophold, der tør besvare udfordringen fra de nordiske giganter i kampen om kronen i Waoo CS:GO hovedturneringen, skriver Esport.dk om det spørgsmål.

4 kommentarer
Vis kommentarer