Onde genier giver dansk e-stjerne sparket

Én af Danmarks mest vindende esportsstjerner, Rasmus 'Misery' Filipsen, er fortid på Dota2-holdet Evil Geniuses, men han kommer formentlig ikke til at gå arbejdsløs længe

Foto: All Over Press/Norbert Barczyk
Foto: All Over Press/Norbert Barczyk

I sport er holdkaptajnen den oplagte person at pege fingre ad, når resultaterne udebliver. Det fik danske Rasmus 'Misery' Filipsen at føle på egen krop søndag, da Dota2-holdet Evil Geniuses gav danskeren samt en holdkammerat sparket.

Fyringen skyldes formentlig, at holdet har underpræsteret gevaldigt gennem længere tid, og den dårlige stime kulminerede den forgangne weekend, da Evil Geniuses blev det første hold til at pakke sine tasker og rejse hjem fra turneringen ESL Birmingham.

Det skuffende resultat sendte et klart og tydeligt signal om, at noget skulle ændres, og det endte med at blive på bekostning af den danske holdkaptajn. En beslutning, som Rasmus 'Misery' Filipsen dog ikke umiddelbart hænger med mulen over – tværtimod.

Det er altså snarere lettelse, som danskeren giver udtryk for i forbindelse med sparket. Rasmus 'Misery' Filipsen kom nemlig til holdet tilbage i december sidste år, men under danskerens lederskab har holdet ikke vundet nogle nævneværdige turneringer.

Spillet har ganske enkelt ikke fungeret, og derfor kan både Rasmus Filipsen og de onde genier fra hans tidligere arbejdsgiver få en ny start. Evil Geniuses har i hvert fald allerede fundet danskerens erstatning, og fyringen kunne meget vel vise sig som den rigtige beslutning for begge parter.

'Misery's' tidligere holdkammerat, danske Andreas 'Cr1t' Nielsen, begræder i hvert fald ikke tabet af sin landsmand, men ser i stedet frem til at arbejde sammen med sine nye holdkammerater.

Astralis har landet et nyt million-sponsorat. Foto: Astralis E-Sport Astralis-stjernerne indgår nyt kæmpe million-sponsorat

Danskerrokade under opsejling
For både Rasmus 'Misery' Filipsen og Andreas 'Cr1t' Nielsen kan udskiftningerne dog sagtens vise sig at være held i uheld.

Er der én ting, som alle Dota2-stjerner drømmer om, er det at deltage i turneringen The International. Hele sæsonen drejer sig nemlig om at kvalificere sig til den prestigefyldte turnering, som sidste år havde en præmiepulje på mere end 150 millioner kroner.

Men på grund af de manglende resultater har Evil Geniuses ikke lignet et hold, der ville sikre sig kvalifikation til den monstrøse turnering. Med fyringen af Rasmus 'Misery' Filipsen får holdet nu chancen for at vende den negative stime og sikre sig en plads til The International.

Den danske Dota2-spiller Marcus 'Ace' Hoelgaard sikrede sig fredag en bronzeplacering   med sit hold, Team Secret. Foto: PR E-Sport Dansker er med i spillet om 150 millioner kroner

Og så lyder 'Misery' måske som den helt store taber ved rokaden, men det er han ikke nødvendigvis. Hans direkte erstatning kom fra et andet danskerhold, OG, som også har underpræsteret længe.

OG, hvor danmarks mest vindende esportstjerne, Johan 'NOtail' Sundstein, spiller, kunne muligvis godt bruge en ny holdkaptajn. Dermed er vejen lagt til, at Rasmus 'Misery' Filipsen ikke kommer til at gå arbejdsløs særligt længe.

3 kommentarer
Vis kommentarer