Premier League-stjerne sparker eget 'fodboldhold' i gang

Mesut Özil er den seneste Premier League-profil til at kickstarte en karriere i esport ved at rekruttere spillere til sit eget hold, Team Özil

Özil i aktion for Arsenal. Foto: All over press.
Özil i aktion for Arsenal. Foto: All over press.

Først lagde Arsenal-stjernen Mesut Özil lagde landsholdstrøjen på hylden, og nu skifter den tyske offensivspiller boldgade og gør sin entre i esportens verden som chef for sit eget esportshold, Team Özil.

Men hvor The Gunners-spilleren på grønsværen er kendt for at kreere chancer for sine medspillere, har Özil ikke været så kreativ i valget af spil, som hans nye hold fremover skal forsøge at gå sin sejrsgang i.

Tyskeren har nemlig valgt at starte sit eget hold i fodboldspillet FIFA, hvor han i samarbejde med virksomheden eSportsReputation vil forsøge at samle en trup af de bedste FIFA-spillere fra hele verden under sig.

Artiklen fortsætter under billedet

Özil er ikke den første spiller, der har stået i spidsen for et esportshold. Foto: All over press.
Özil er ikke den første spiller, der har stået i spidsen for et esportshold. Foto: All over press.

Özil går efter guldet
Mesut Özil er ikke den første Premier League-spiller, der også kan skrive esportsdirektør på sit cv. En anden Premier League-spiller, Leicesters Christian Fuchs, lancerede tidligere på året holdet med det spidsfindige navn ”No Fuchs Given”.  

Ligeledes har en række Premier League-klubber også hoppet på esportsbølgen, hvor blandt andre mestrene fra Manchester City har skrevet kontrakt med danske Marcus ”Marcuzo” Jørgensen, der i disse dage deltager i verdensmesterskaberne i FIFA i London.

Derudover har en række andre fodboldpersonligheder også taget springet ud i esport. Legendariske Ruud Gullit holder sig ligesom Özil til dét, han kender bedst, fodbolden, og har  lanceret sit eget talentakademi for FIFA-spillere.

Men hvor nogen går efter at udvikle fremtidens talenter indenfor FIFA-spillet, tyder det på, at Mesut Özil & Co. kommer til at gå direkte efter guldet. Ambitionerne er nemlig store fra start for Team Özil, som satser på at stille hold  til alle de større nationale- såvel som internationale FIFA-turneringer i den kommende sæson.

Spørgsmålet er så, om Arsenal-stjernen får mere held med at vinde virtuelle mesterskaber end mesterskaber med sit klubhold.

Til gengæld er det ikke første gang, at Premier League-klubber også lancerer et esportshold. Både mestrene fra Manchester City og traditionsklubben West Ham har erhvervet sig nogle af de bedste FIFA-spillere i verden – blandt andet danske Marcus 'Marcuzo' Jørgensen, der er på kontrakt hos The Citizens.

Derudover har en række andre fodboldpersonligheder også taget springet ud i esport. Legendariske Ruud Gullit holder sig til fodbolden og har ligeledes lanceret sit eget talentakademi for FIFA – ligeledes inspireret af sine esportspassionerede sønner.

Et endnu større skridt ind i esporten har Stan Kroenke, der ejer aktiemajoriteten i storklubben Arsenal, taget, da han investerede $20 millioner i sit eget hold, Los Angeles Gladiators, i skydespillet Overwatch.

TV: Skete det lige? Dommer spørger om Özils autograf før kampen:

Se også: Første start i 22 måneder: Kæmpe succes for Lindegaard

Se også: Endelig handler Tottenham - ny rival på vej til Eriksen

Se også: Uhyggelig plan: Terrorister ville angribe Barcelona-kamp

KONG RONALDO. Foto: AP Sport og Spil Ronaldos vilde liv: Skandalerne, kvinderne og familietragedien

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere