Så mange millioner har de danske esportsstjerner tjent

De danske esportsatleter har gennem tidens løb vundet præmiepenge for næsten 100 millioner kroner, og det bringer Danmark op på en femteplads over de mest succesfulde lande i esportens historie

Johan 'NOtail' Sundstein er en af de danskere, der tjener godt på at spille computerspil. Foto: Jacob Ehrbahn/ritzau/scanpix
Johan 'NOtail' Sundstein er en af de danskere, der tjener godt på at spille computerspil. Foto: Jacob Ehrbahn/ritzau/scanpix

Havde du for blot 10 år siden sagt til dine forældre, at du ville blive mangemillionær på at spille computer, havde de fleste mødre og fædre uden tvivl kigget på dig med bekymrede miner.

Sådan er det ikke længere. I dag er esport blevet en karrierevej for mange unge danskere – og en indbringende én af slagsen – for nationens esportsudøvere har sammenlagt vundet næsten 100 millioner kroner i præmiepenge, siden man begyndte at registrere de enorme summer.

Det viser en opgørelse, som Esportearnings.com har lavet. Ifølge hjemmesiden har de danske esportsstjerner vundet mere end 15 millioner dollars – svarende til knap 94 millioner kroner. Det er rigtig, rigtig mange penge, men med til historien hører også, at mere end 1.000 danske e-atleter har været med til at vinde den svimlende store mængde præmiepenge i tidens løb.

Sådan så det ud, da Astralis dystede i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen E-Sport Astralis er tilbage: Holdet er et skridt nærmere milliongevinst

Men skal man blive mangemillionær via esport, skal man – som i andre sportsgrene – også kunne noget udover det sædvanlige, og opgørelsen viser også klart, at det er de største danske esportsstjerner, der tager den største bid af kagen.

Eksempelvis topper Johan 'NOtail' Sundstein, der spiller strategispillet Dota2, listen over flest vundne præmiepenge med et beløb på hele 9,1 millioner kroner.

To andre danske verdensstjerner i Dota2, Rasmus 'MiSeRy' Fillipsen og Andreas 'Cr1t' Nielsen står ligeledes for en stor andel af den samlede danske præmiesum, da de ligger nummer to og tre på listen med henholdsvis 8,9 og 6,4 millioner kroner.

Danmark er en topnation i esport
Men det er bestemt ikke kun de danske Dota2-spillere, der har gjort de mødre og fædre, der opfordrede deres afkom til at droppe computerspilleriet, til skamme. Forrige weekend skød de danske darlings fra Counter-Strike-holdet Astralis sig til tops til turneringen Dreamhack Masters i Marseille.

Med den sejr fulgte en præmiesum på mere end 600.000 kroner, og selvom det måske virker som lille beløb i det store billede, så spæder Astralis-stjernerne godt til i den samlede statistik. Til sammen har de fem danskere på holdets nuværende mandskab nemlig vundet for mere end 15 millioner kroner.

Astralis har landet et nyt million-sponsorat. Foto: Astralis E-Sport Astralis-stjernerne indgår nyt kæmpe million-sponsorat

Men hvor de mange vundne præmiepenge først og fremmest kommer esportsstjernerne til gode, sender de også et klart signal om, at Danmark som nation hører til blandt eliten indenfor esport – i hvert fald, hvis succes kan måles i penge.

Vort lille land er nemlig den nation, hvis udøvere har vundet femteflest præmiepenge i esport nogensinde. Kun Kina, USA, Sydkorea og vores svenske naboer overgår de danske esportsdrenge, hvilket på mange måder svarer til, at Danmark var ét af de lande, der vandt flest medaljer til de Olympiske Lege.

Det plejer vi traditionen tro ikke at være, så lidt stolte af de danske esportsudøvere kan man godt tillade sig at være.

6 kommentarer
Vis kommentarer